JESEN U NAŠEM KRAJU Prikaz tradicijskih jesenskih običaja

JESEN U NAŠEM KRAJU Prikaz tradicijskih jesenskih običaja

Prikazom pravljenja konjske salame, jesenskih običaja i tradicije u tom kraju, 16. biciklijadom te kulturno – umjetničkim programom stanovnici Ploštine i njihovi gosti jučer su održali već tradicionalnu manifestaciju “Jesen u našem kraju” u organizaciji Zajednice Talijana „Liberta“ i Udruge proizvođača talijanske konjske salame-izvorno Ploštine.

Tijekom popodneva na uličnim štandovima svoje proizvode izložili su predstavnici lokalnih OPG-a i udruga gdje su posjetitelji mogli isprobati različite tradicionalne delicije i slastice, a tijekom manifestacije gostima je prezentiran je postupak izrade konjske salame. Uz gastronomsku ponudu, prikazani su i neki drugi jesenski običaji poput berbe kukuruza.

Večer je nastavljena uz kulturno-umjetnički  program u domu u Ploštinama koji su nastupom uveličali mališani iz područnog vrtića Maslačak iz Donje Obriježi, učenici područne škole braće Radića iz Donje Obriježi, KUD-a „Lipik“, KPD Ukrajinaca „Karpati“ Lipovljani, Tamburaški sastav „Lipa“ iz Gaja, pjevačko društvo Češke besede Doljani, ali i prijatelji iz općine Cimolais iz Italije.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email