JAVNA TRIBINA ‘Niste sami. Milion potpisa za raznolikost u Evropi’

JAVNA TRIBINA ‘Niste sami. Milion potpisa za raznolikost u Evropi’

U suradnji Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca i Srpskog narodnog vijeća iz Zagreba, koji je ujedno kooridinator ove inicijative za RH, u četvrtak (22. veljače) će u kancelariji Vijeća, u zgradi Crvenog križa/stara škola I kat, ulica Braće Radića 13, Pakrac, biti održana javna tribina s ciljem promocije Manjinske inicijative SafePack (MSPI) pod geslom ‘Niste sami. Milion potpisa za raznolikost u Evropi’. Okupljenima će se obratiti Saša Milošević, zamjenik predsjednika SNV-a, Nikola Ivanović, predsjednik VSNM Grada Pakraca te Emina Đurašević, koordinatorica Manjinske inicijative.

Manjinsku inicijativu SafePack (MSPI) pod geslom ‘Niste sami. Milion potpisa za raznolikost u Evropi’ pokrenula je Federalistička unija evropskih narodnih grupa (FUEN), manjinska krovna organizacija s devedesetak članica u evropskim zemljama koja se bavi zaštitom i promocijom identiteta jezika, kulture, prava i tradicije etničkih grupa i nacionalnih manjina.

Inicijativa se provodi i u Hrvatskoj, gdje treba skupiti 10.000 potpisa. Nosilac inicijative je Srpsko narodno vijeće koje je aktivni član FUEN-a i koje će u tom smislu surađivati s drugim manjinskim koordinacijama i nevladinim organizacijama, a svoju podršku akciji dao je i Savjet za nacionalne manjine kao krovna manjinska organizacija u Hrvatskoj.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email