IZBORNA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE PAKRAC – LIPIK Novi predsjednik Tomislav Stokić, zapovjednik Ilija Turković ml.

IZBORNA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE PAKRAC – LIPIK Novi predsjednik Tomislav Stokić, zapovjednik Ilija Turković ml.

 

Tomislav Stokić novi je predsjednik, a Ilija Turković novi zapovjednik Vatrogasne zajednice područja Pakrac – Lipik, odlučeno je na izbornoj skupštini održanoj 7. travnja u Vatrogasnom domu Antunovac. Zamjenik Stokiću bit će dosadašnji predsjednik Damir Colosetti, dok će desna ruka Turkoviću biti novoimenovani dozapovjednik Ivan Zeman. Tajnik je ostao nepromijenjen pa će tu funkciju kao i dosad obavljati vrijedni Zlatko Zerdin.

Osim izbornog karaktera skupština je imala i onaj izvještajni pa je dosadašnji zapovjednik, a budući predsjednik Zajednice Tomislav Stokić podnio izvještaj o radu u 2016. godini iz kojeg je vidljivo da je na području Pakraca i Lipika odrađena 141 intervencija kroz koje je sanirano 19 požarnih incidenata, 113 tehničkih izlazaka uz tek jednu lažnu dojavu. Stokić je izvijestio i o strukturi operativnog članstva te o stanju vatrogasne tehnike. Osim aktivnosti vezanih za uzbunjujuću vatrogasnu sirenu Zajednica je prošle godine organizirala i združenu vatrogasnu vježbu s 15 društava kod domaćina DVD Antunovac, te provela vatrogasne natjecanje mladeži održano u rujnu uz pomoć DVD Gaj. Sudjelovalo se i na državnom natjecanju u Puli u dva navrata, a sve to uz financijsku pomoć gradova Pakraca i Lipika.

Financijski dio priče iznio je tajnik Zlatko Zerdin kroz koji su prihodi Zajednice od 873.878 kuna obrazloženi do posljednje lipe kao i rashodi koji za proteklu godinu iznose 827.872 kune.

Skupštini su nazočili i gradonačelnici Pakraca i Lipika Anamarija Blažević i Vinko Kasana koji su ovom prilikom pohvalili aktivnosti Zajednice te najavili nastavak suradnje koja bi s novim vodstvom trebala biti, kao i do sad, na vrlo visokom nivou. Financijski moment ostat će nepromijenjen uz konstataciju gradonačelnika oba grada da vatrogastvo uživa određene prioritete što se u budućnosti neće mijenjati.

„Zajednica i Grad kroz godine odlično funkcioniraju i surađuju pa očekujem i od novog vodstva da nastavi već utabanom stazom suradnje. Na području naših gradova imamo odlično vatrogastvo pokraj kojeg mi građani možemo mirno spavati. Oni su respektabilna snaga kako u ljudstvu, tako i u tehnici što su više puta dokazali u proteklom razdoblju i na tome čestitam“, rekao je lipički gradonačelnik Vinko Kasana.

Njegova pakračka kolegica Anamarija Blažević je dodala: „Složit ću se s kolegom Kasanom i dodati da sam ponosna što se na svakom koraku ističe naša Vatrogasna zajednica koja je korak ispred ostalih u županiji i to po svim osnovama. No, za ovako dobar status Zajednice zaslužan je i dobar rad u lokalnim vatrogasnim društvima. Po pitanju dobre opremljenosti ne smijemo zaboraviti naše prijatelje iz Tirola Petra Logara i društvo koji u tome itekako imaju svoje prste. Dogodine nas čekaju i neke obljetnice vatrogasnih društava – 90 godina slavi DVD Prekopakra, a 140 godina DVD Pakrac. Prilika je to koju ćemo iskoristiti za neke kapitalne investicije“.

Čestitke novom rukovodstvu uputio je i Željko Petrović ispred Vatrogasne zajednice požeško – slavonske županije zaključivši da je Zajednica svojim radom do zadnje kune opravdala značajna sredstva uložena od strane gradova Pakraca i Lipika. Novi predsjednik Tomislav Stokić je u svom prvom obraćanju s mjesta predsjednika Zajednice poručio da se tzv. politički zamišljene  i  u posljednje vrijeme potencirane granice moraju obrisati i pozvao da kroz zajedništvo svi pridonesu jačanju vatrogasnog temelja na području Pakraca i Lipika.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email