IZBORNA SKUPŠTINA Dubravka Arland još dvije godine na čelu KUD-a “Seljačka sloga”

IZBORNA SKUPŠTINA Dubravka Arland još dvije godine na čelu KUD-a “Seljačka sloga”

KUD-om Seljačka sloga iz Prekopakre i naredne će dvije godine predsjedavati dosadašnja predsjednica Dubravka Arland, odlučeno je to na izbornoj Skupštini Društva održanoj u subotu 29. travnja u Prekopakri. Dijana Major nova je blagajnica, dok je Martina Svjetličić Brtan nova tajnica/voditeljica KUD-a.

Nakon izbornog dijela skupštine prešlo se na izvještajni u kojem je o radu društva u protekloj godini informirala upravo predsjednica Arland, podsjetivši da u KUD-u djeluju dječja i odrasla folklorna sekcija,  tamburaška, a povremeno i pjevačka sekcija. Istaknula je nastupe na Kulturnom mozaiku u Požeškom Brestovcu, sajmu Slavonski banovac te uzvratni posjet Velikom Trgovišću i tamošnjem prijateljskom KUD-u. U svome gradu neizostavni su sudionici kulturnih manifestacijh od kojih izdvajaju Pakračko ljeto i svoje Šokačko sijelo. Iz plana i programa rada za tekuću godinu izdvojene su redovne aktivnosti koje podrazumijevaju tamburaške i folklorne probe i nastupe na kulturnim manifestacijama širom regije.

Sve to ponešto i košta pa je Slavica Modrušan iznijela financijsku stranu priče iz koje je vidljivo da su prihodi KUD-a u protekloj godini bili nešto veći od 50.000 kuna, dok su izdaci bili oko dvije tisuće kuna viši. Precizno izlaganje Modrušan bilo je ujedno i njeno posljednje s mjesta knjigovotkinje Društva, a za petnaestogodišnju kvalitetnu suradnju iz ruku predsjednice Arland primila je i poseban poklon.

Skupštini je nazočila i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i sama članica KUD-a “Seljačka sloga” koja je pohvalila dosadašnji rad, posebno voditeljicu Martinu Svjetličić Brtan koja svojim aktivnostima s mlađim dobnim skupinama ujedno radi i na promociji samog KUD-a. „Mladi vole dolaziti i njima treba usaditi ljubav i radost kakvu imamo i mi kad putujemo na nastupe, ali i prenijeti im ono što nosimo u srcu spram naših običaja i kulture.“ Blažević je dodala da Društvo koje uskoro slavi 90 godina postojanja zaslužuje i vlastiti prostor za rad koji će u budućnosti biti u velikom domu svih prekopakranskih udruga za koji je gotova sva dokumentacija i ishođena građevinska dozvola.

Rad Prekopakrana pozdravili su i brojni gosti između ostalih i Vlado Eck, predsjednik MO Prekopakra, Borislav Černi ispred pakračkog PD Psunj, Vinko Strganac iz KUD-a Zeleni Gaj iz Gaja, Gabrijela Sabo Seleši iz Turističke zajednice Grada Pakraca te predstavnici prekopakranske Češke Besede.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email