IZBORI U ŽUPANIJI I GRADU LIPIKU Uvjerljivi HDZ, Tomašević i Kasana

IZBORI U ŽUPANIJI I GRADU LIPIKU  Uvjerljivi HDZ, Tomašević i Kasana

 

Alojz Tomašević  i Vinko Kasana  pobijedili su jučer u prvom krugu natječući se za ponovne mandate na dužnosti Požeško-slavonskog župana i gradonačelnika Lipika. Isto tako HDZ je ostvario uvjerljivu većinu u Skupštini Županije, odnosno Gradskom vijeću Lipik.

Alojz Tomašević, kandidat HDZ/HSS/HSLS/HSU/HDSSB sa zamjenicima Željkom Jakopovićem i Vedranom Neferovićem je jučer dobio 54,47 posto glasova i osvojio novi četverogodišnji mandat požeško-slavonskog župana. On je pobijedio SDP-ovog Željka Samardžiju (19,23%), nezavisnog Željka Kalića (14,28%) i kandidata Živog zida Vladimira Milkovića (6,96%).

 

U skupštini Županije od 37 vijećničkih mjesta lista HDZ/HDSSB/HSLS/HSU je osvojila 23 mjesta,  lista SDP-a 7, nezavisna lista Željka Kalića 3, Mosta 2 i HSS-a 2.

Radi niza preklapanja izvršnih i vijećničkih dužnosti imena županijskih vijećnika će se mijenjati, ali prema sadašnjem stanju iz Pakraca županijski vijećnici su  HDZ-ovi Anamarija Blažević i Marijo Seleši, te Ljerka Švajghart (SDP) dok iz Lipika HDZ-ovi Antun Haramija i Dalibor Bina.

Iz redova srpske manjine  također novi mandat je osvojio dosadašnji dožupan Miroslav Grozdanić (DSS) koji je osvojio 482 glasa u odnosu na konkurenta Tihomira Aleksića (DSS) koji je osvojio 292 glasa.

 

U  Lipiku uvjerljivo  Kasana i HDZ

U Gradu Lipiku vrlo uvjerljivu pobjedu je ostvario Vinko Kasana (HDZ)  sa zamjenikom Slobodanom Katunarom osvojivši  1971 glas (75,55%) ispred protukandidatkinje Daliborke Jandroković (SDP) koja je osvojila 521 glas (19,97%).

U Vijeću HDZ će imati  11 vijećnika, SDP dva, HSS jednoga i nezavisna lista Jasne Molnar-Kukić jednoga, dok je ispod izbornog praga ostala  lista SDSS-a

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email