IZBORI U HDZ-U Počeo postupak kandidiranja

IZBORI U HDZ-U Počeo postupak kandidiranja

Izbori u 11 temeljnih organizacija HDZ-a na području grada Pakraca održat će se od 3. do 13. ožujka, a na njima će biti izabrani predsjednik, potpredsjednik i članovi izvršnog odbora te izaslanici za izbornu skupštinu gradske organizacije HDZ Pakrac, ukupno 101, koja će biti održana 5. travnja kada će na biračkom mjestu u  prostorijama pakračkog HDZ-a od 8-19 sati biti izabrani predsjednik i potpredsjednik HDZ Pakrac, te predsjednik i potpredsjednik županijske organizacije, izvijestio nas je Davor Huška predsjednik GO HDZ-a Pakrac.

Rokovi za  isticanje kandidatura za dužnosti u temeljnim ograncima počeli su teći prošlog tjedna, a za Gradski odbor će početi kada  izabrani izaslanici prime poziv koji mora biti uručen najkasnije 15 dana prije dana održavanja izbora 5. travnja. Izbori u temeljnim ograncima su uvijek „sito“ za izbore koji slijede na razini  grada i  županije.

Kandidirati se mogu svi članovi HDZ-a s područja Grada Pakraca kojih je prema evidenciji središnjice 701. Samokandidiranje je u HDZ-u uobičajeno, kaže Huška naglašavajući da unutarstranački izbori u HDZ-u na području Grada Pakraca uvijek znače određeno osvježenje, angažman „novih“ mlađih članica i članova stranke.

Pakrac uz Plenkovića

Kako je već ranije najavio, Huška se neće ponovo kandidirati za predsjednika GO HDZ Pakrac, jer smatra da je 12 godina obnašanja te dužnosti dovoljno i sada mu je prioritet rad u Ministarstvu na cijelom nizu projekata i aktivnosti.

Što se tiče izbora na državnoj razini predizbornih aktivnosti kandidata za čelništvo stranke na nacionalnoj razini u Pakracu do sada nije bilo, a vodstvo pakračkog HDZ-a se javno očitovalo o davanju podrške aktualnom predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću i njegovom timu, kaže Huška.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email