IZBOR SPORTAŠA GRADA ZA PROŠLU GODINU Najboljima nagrade u tri konkurencije

IZBOR SPORTAŠA GRADA ZA PROŠLU GODINU Najboljima nagrade u tri konkurencije

Po 27. put Pakrački list pokreće izbor sportaša godine, najboljeg mladog sportaša, ove godine  rođenog poslije 1. siječnja 2002. godine te sportskog djelatnika Grada Pakraca za prethodnu godinu. Kao i posljednjih pet godina partner nam je Sportska zajednica Grada Pakraca koja će osigurati nagradu od tisuću kuna, a List prigodno sportsko priznanje. O dobitniku će odlučiti sportski klubovi, članovi Sportske zajednice. Oni do petka 14. veljače trebaju u Sportsku zajednicu mailom dostaviti  prijedloge kandidata u jednu, dvije ili sve tri kategorije s opisom postignutih rezultata u 2019. godini, kao i druge sportske kvalitete kandidata. Potencijalni kandidati su svi sportaši koji igraju za pakračke klubove, ali i stanovnici našeg grada koji igraju u klubovima drugih gradova. Osim rezultata kandidat treba posjedovati i primjerno sportsko ponašanje, eventualno rad s mladim uzrastima, sportsku edukaciju  i druge kvalitete. Po završetku kandidacijskog postupka napravit ćemo glasačke listiće za svaku konkurenciju i vratiti u klubove koji trebaju do 2. ožujka u svakoj konkurenciji kandidatima dodijeliti bodove prema svom mišljenju: najboljem pet, drugom tri, trećem jedan. Pobjednik je kandidat s najviše bodova i on će biti proglašen na svečanosti polovinom ožujka.

Lani rukometaš Ivan Macura

Lani je najbolji sportaš bio rukometaš Ivan Macura, mladi sportaš bio je nogometaš „Hajduka“ Nikša Grubišić, a sportski djelatnik Siniša Karačić, aktivni kuglač, ribolovac i trener u rukometu. Ranijih godina to su bili i nogometaši, ribiči(kinje), streličari(kinje), biciklisti, motoristi…., dakle nikada nismo favorizirali niti jedan sport. Stoga su i ove godine šanse za sve podjednake, a izbor će obaviti sami sportaši i sportski djelatnici.

Mala smo sredina, financijski poprilično limitirani što sve skupa određuje i sportske domete. Stoga treba najbolje i najupornije i nagraditi. Kandidata koji to zaslužuju zasigurno ima.

Na klubovima je da predlože najistaknutije. Pobijediti, kao što to obično u sportu biva, može samo jedan. No već i sama  kandidatura je priznanje i potvrda da je nečiji rad i sportski pristup u okruženju prepoznat. Stoga ovaj poziv u klubovima  nemojte zanemariti.

 

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email