IZASLANSTVA GRADOVA PAKRACA I LIPIKA Obilježili Dan neovisnosti

IZASLANSTVA GRADOVA PAKRACA I LIPIKA Obilježili Dan neovisnosti

Povodom Dana neovisnosti i u sjećanje na sve poginule branitelje izaslanstvo gradova Pakraca i Lipika predvođeni gradonačelnicom Anamarijom Blažević i lipičkim gradonačelnikom Vinkom Kasanom te predstavnicima braniteljskih udruga našeg područja danas su položili vijence i zapalili svijeće na Rimokatoličkom groblju u Pakracu kod spomen obilježja za poginule branitelje u Domovinskom ratu.

U kratkom obraćanju gradonačelnica Anamarija Blažević istaknula je zahvalu svim braniteljima za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, a ovakvo simbolično okupljanje je čin sjećanja na žrtvu koju su položili za domovinu i sve građane naše zemlje.

Odali su počast, zapalili svijeće i položili vijence i prvom hrvatskom predsjedniku na Trgu dr. Franje Tuđmana u Pakracu te kod biste dr. Ivana Šretera, a izlaslanstva su položila vijence i odali počast braniteljima kod spomen obilježja na Gradskom groblju i Trgu hrvatskih branitelja u Lipiku.

Nakon odavanja počasti, služena je i sveta misa u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone