IZ PAKRACA PREKO OSIJEKA Marko Milošević u U14 reprezentaciji Hrvatske!

IZ PAKRACA PREKO OSIJEKA Marko Milošević u U14 reprezentaciji Hrvatske!

Marko Milošević, 14 – godišnji nogometaš NK Osijek prvi je igrač iz Pakraca koji je obukao dres nogometne reprezentacije Hrvatske! Zajedno s trojicom suigrača iz Osijeka pozvan na U14 reprezentativnu akciju tijekom koje su odigrane  prijateljske utakmice protiv Bosne i Hercegovine te Sjedinjenih američkih država. Odigrao je poluvrijeme protiv Bosne što je bilo dovoljno da ga stručni stožer reprezentacije pozove i na turnir u Crnu goru, koji je započeo ovog vikenda, gdje naša reprezentacija uz domaćina igra još i s Makedonijom te Srbijom. Marko je ujedno i jedini igrač NK Osijek koji je zaslužio poziv za ovaj međunarodni turnir.

Nogometni put ide otprilike ovako…U Pakrac je došao kao petogodišnji dječak i odmah se uključio u Školu nogometa pakračkog Hajduka gdje je kroz gotovo 9 godina treniranja prošao sve uzrasne kategorije. Tijekom vremena trenirali su ga Siniša Grubišić, Dinko Kliček i Dubravko Ljevaković. Posljednje tri sezone pod trenerskom palicom Dubravka Ljevakovića uspješno nastupa za Hajduk u 1. Kvalitetnoj ligi gdje ga u svoju bilježnicu upisuju stručnjaci iz Osijeka i konačno ga u veljači ove godine i registriraju za svoj klub. Marko danas dovršava osmi razred pakračke osnovne škole, odličan je učenik, redovito trenira u Hajduka, a trenutno za Osijek igra samo prvenstvene utakmici 1. Kvalitetnoj ligi. Po završetku osnovne škole, seli u Osijek gdje će upisati elektrotehničku školu, a bit će smješten u đačkom domu.

„U reprezentaciji sam igrao na poziciji zadnjeg veznog, a po potrebi i stopera – isto ono što igram i u Osijeku kod trenera Tihomira Rudeža. Snašao sam se dobro, a poziv u reprezentaciju malo me iznenadio zbog kratkog staža u Osijeku, no prošao sam sve županijske selekcije i razne prijateljske utakmice za Osijek na koje sam išao s trenerima Sinišom Grubišićem i Damirom Bognarom koji imaju ponajveće zasluge što sam do reprezentativnog dresa došao već na početku karijere“.

Prije Marka do reprezentativnog dresa stigao je i Matija Joščak koji je također dvije godine igrao u pakračkom Hajduku, koje su mu, zbog izvrsne suradnje pakračke i osječke škole nogometa, uvelike pomogle da dođe na radar Osijeka i u konačnici reprezentacije. No, Marka zovemo prvim iz razloga što je prošao kompletnu pakračku školu koja je njegovim reprezentativnim statusom dobila još jednu satisfakciju i potvrdu kvalitetnog rada koja je već desetak godina ionako karakterizira.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email