INTERNETSKA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Vijećnici izglasali olakšice gospodarstvu

INTERNETSKA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA  Vijećnici izglasali olakšice gospodarstvu

Tijekom vikenda uspješno je odrađena internetska sjednica Gradskog vijeća Pakrac na kojoj su vijećnici izglasali  Odluku o oslobođenju plaćanja zakupnine za zakupce javnih površina i poslovnih prostora u vlasništvu Grada Pakraca i Odluku o oslobođenju plaćanja komunalne naknade, o čemu smo pisali u subotu.

Za odluke je putem interneta glasalo 13 vijećnika, Neven Garača (SDP) je bio protiv, a dva vijećnika iz kluba HDZ-a se nije odazvalo što se smatra da nisu prisustvovali sjednici, rekao je Tomislav Petrač, pročelnik gradske uprave.

Ove odluke znače da od danas u cilju ublažavanja posljedica epidemije virusa Covid-19, u potpunosti se oslobađaju plaćanja zakupnine svi zakupci javnih površina i poslovnih prostora u vlasništvu Grada Pakraca kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka obustavljen rad.

Također istim povodom i razlogom, prijedlogom druge odluke u potpunosti se oslobađaju plaćanja komunalne naknade svi obveznici kojima je u ovim kriznim vremenima obustavljen rad. Obadva oslobođenja se odnose na razdoblje u kojem je obustavljen rad pri čemu će tu beneficiju moći koristiti samo oni obveznici koji nisu prekršili Odluku Stožera CZ.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email