sajam banovac

Dva tjedna nakon održavanja 14. sajma Slavonski banovac, za kratak osvrt i komentar zamolili smo pakračku gradonačelnicu Anamariju Blažević i direktoricu TZ Grada Pakraca, Gabrielu Sabo Seleši.

„Svake godine dižemo ljestvicu, što smo uspjeli postići i ove godine. Bilo je odlično, puno izlagača, posjetitelja, pravi lijepi jesenski sajmeni dan. Također, svake godine uvodimo nešto novo. I ove godine bilo je novina, ali nisam sigurna da su iskorištene na najbolji, odnosno željeni način, pa ćemo na tome poraditi sljedeće godine, primjerice bolje obilježiti suvenirnicu, a LED ekrane postaviti na upečatljivija mjesta. Sastanak organizacijskog tima uslijedio je nekoliko dana po završetku Sajma tako da već počinjemo s organizacijom sljedećeg, kojemu ne treba puno niti dodavati, niti oduzimati od ovogodišnjeg, ali budite sigurni da će novosti biti. Čestitam svima koji su dali dio sebe, svog vremena, na volji i želji za još jednim nezaboravnim Sajmom!“, poentirala je gradonačelnica Anamarija Blažević.

sajam anamarija

„Što se tiče sajma, mogu reći da se svake godine zaista podiže ljestvica. Sajam Slavonski banovac kroz godine se isprofilirao u jedan od najvećih sajmova ovog tipa na našim prostorima, lani je sajam osvojio prestižnu nagradu „Simply the best“ u kategoriji festivala koju dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija, što govori o kvaliteti i organizaciji te manifestacije.

Kandidiran je i na natječaj HTZ-e gdje nam je odobreno gotovo 20.000 eura koje smo usmjerili na poboljšanje sadržaja. Pokazali smo da je naš sajam za sve generacije jer je zaista uklopljen cijeli niz sadržaja. Nije imperativ okupiti što veći broj sudionika i izlagača (iako je brojka zaista velika), već je bitno ljudima ponuditi sadržaj i mislim da smo zajednički to i uspjeli, jer atmosfera je bila zaista predivna. Smještajni kapaciteti su tjednima prije bili popunjeni, tražili se izlagačko mjesto više, što je dobar pokazatelj. Zahvalila bih se svim posjetiteljima, što domaćim, a što iz drugih krajeva koji iz godine u godinu posjećuju naš sajam i koji svojim odazivom manifestaciju čine tako velikom. Naravno, zahvale upućujem i svima koji su sudjelovali u organizaciji koja zaista nije mala te svima koji su na bilo koji način pridonijeli realizaciji ove velike manifestacije“, rekla nam je Gabriela.

sajam gabriela