ševegjarto naslovna

Pakračanin Igor Ševegjarto, 25-godišnji elektrotehničar kojeg svi znamo iz lokalnog glazbenog benda JOKS, otvorio je novi obrt prijevoznih usluga. Većina vikenda tijekom godine mu je rezervirana za gaže, a novim zanimanjem upotpunit će radne dane.

Prije nego smo započeli priču o otvorenju obrta, zanimalo nas je kad je počeo svirati i kako je postao član JOKS-a, na što samo dobili i više nego osebujan odgovor. “Svirati sam počeo po kafićima s 15 godina, a budući da sam bio maloljetnik, punoljetni Antonio Szabo preuzeo je ulogu odgovorne osobe za mene i tako smo započeli sa svirkama pod nazivom JOKS. Odmah mi se to sve svidjelo, toliko da sam kasnije pri upisu na studij mehatronike u Bjelovaru na prva predavanja otišao u utorak, srijedu i četvrtak, u petak i subotu smo svirali i nikad više nakon toga nisam vidio fakultet”, prisjetio se Igor.

Nakon dužeg razmišljanja što bi mogao raditi preko tjedna kada nema glazbenih aktivnosti, prilikom jedne duže vožnje na gažu predstavio je svoju ideju kolegi mu iz benda, na što je dobio pozitivan odgovor i tako se zakotrljala priča o obrtu prijevoznih usluga. To što je sam svoj gazda svakako je prednost novog posla, a osim što nema fiksnog vremena, druge prijevoznike vidi kao prijatelje, a ne kao konkurenciju, jer po njegovim saznanjima i savjetima ostalih poslovnih kolega, posla ima dovoljno za sve.

img 1 1693031283689

Antonio Szabo i Igor - Joks Band

Put od ideje do otvorenja obrta potrajao je par mjeseci, a nakon posljednjih proceduralnih koraka nedavno je započeo s vožnjama prvih tura. Prevozi sve što u kombi stane, do tone i 150 kilograma, kilažu koja se prevozi s B kategorijom, a u planu mu trenutno nije polagati C kategoriju s kojom bi mogao prevoziti i veću.

“Radim sam, namjera mi je bila ubiti dosadu preko tjedna. Imam jedan kombi, obrt sam otvorio 1. svibnja, iskoristio sam poticaj za samozapošljavanje uz koji nisam morao sve sam financirati, što mi je dalo dodatnu volju ući u te vode. Svakako razmišljam uzeti dispečera koji bi mi pomogao u slaganju rute te naručivanju dnevnog tereta, kako se ne bih morao baviti istovremeno i tim i vožnjom. U kombi stane troje ljudi, šofer i još dvoje, a u Zagrebu sam položio ispit za upravitelja prijevoza pa mogu voziti i van Hrvatske”, jasno je sročio svoje planove.

Krenuvši u nove radne pobjede pun volje i entuzijazma, ne sumnjamo da će ovaj mladi glazbenik te novopečeni obrtnik biti uspješan u novom, a i dalje nas u istoj mjeri zabavljati u starom poslu.

ševegjarto