dudovo bure naslovna

Danas je u pakračkoj sportskoj dvorani odigrano prvo izdanje Memorijala Mladen Nagy - Bela posebnim turnirom u hodometu kojeg su organizirali članovi pakračkog Hajduka i Dudovog bureta uz potporu Grada Pakraca, Sportske zajednice Grada Pakraca te Hrvatskog nogometnog saveza, a osvojili su ga veterani Dudovog bureta. U konkurenciji sa Starim plehovima, za koje je između ostalih nastupao i Damir Vrbanović, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, te Superstarcima, najmanje su bitni rezultati, a u sistemu „svatko sa svakim“, najbolje su se snašli legendarni predstavnici Dudovog bureta iako su se prvi put susreli s ovom novom inačicom nogometa.

FOTOGALERIJA

Manifestaciji su također prisustvovali te se prigodno obratili okupljenima Zorislav Srebrić, direktor svih reprezentacija HNS-a te Drago Lucić, predsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije te član Izvršnog odbora HNS-a.

zorislav srebric drago lucic damir vrbanovic

Nakon inicijalnih komičnih situacija gdje nikome nije jasno što je dosuđeno, zašto je igra prekinuta od strane sudca, čuđenja prekršajima, smetanju s uma pravilo netrčanja, s prvim postignutim pogotkom sve je nekako počelo sjedati i akterima i posjetiocima koje se nerijetko moglo uhvatiti s velikim osmijehom na licu što je ukazalo kako smo prisustvovali vrlo zabavnom događaju. Naravno, utakmice su prolazile u fer i korektnom tonu, a da još nisu zaboravili igrati nogomet, sudionici turnira su dokazali brojnim dodavanjima i udarcima petom, tunelima, rolicama te lažnjacima.

DSC09657 Medium

Naši Pemac, Dudo, Hofi, Sila, Pop, Slavko, Leksi, Manči, Babac, Šuga, Campi i profesor Barić podsjetili su kombinatorikom i pogotcima na svoje zlatne dane, a posebno zabavljen ponekim padovima u borbi za loptom bio je i Dean Nagy, sin Mladena kojemu je ovaj turnir i posvećen, a vjerujemo da bi u istoj mjeri zadovoljan i zabavljen bio i sam Bela.

DSC09606 Medium

Hodomet se igra u 70 zemalja, danas je prvi put prezentiran i u Pakracu, a nadamo se da će ovaj Memorijal u Pakracu doživjeti još mnogo tradicionalnih izdanja.