motocross lence naslovna

Protekli vikend u susjednoj Sloveniji, u Brežicama vožena je prva utrka Europskog prvenstva u motocrossu za klasu MX65 u kojoj nastupa naš vozač Stefan Lenče.

Stefan je nastupio u SW (South-West) zoni, koja je najjača zona u Europi te su shodno tome i nastupili najbolji vozači ove klase. Staza je bila dosta teška, a i cijelog vikenda bilo je mnoštvo drugih vožnji tako da je bila dodatno istrošena. Već u subotu na Free practice vožnji, Stefan je pokazao da se može nositi s najboljima. U kvalifikacijskoj utrci za biranje rampe, Stefan osvaja izvrsno 4. mjesto, izvjestili su iz Moto kluba Pakrac - Lipik.

motocross start

U nedjelju su se vozile dvije vožnje. Prva utrka bila je fantastična za Stefana, gdje nakon velikih borbi s austrijskim vozačem uspijeva osvojiti treću poziciju i zadržava je do kraja utrke. Druga vožnja, nešto slabiji rezultat, ali Stefan završava utrku na izvrsnom 7. mjestu. Ukupni poredak posložio se tako da je Stefan završio ukupno 4., s istim brojem bodova kao i trećeplasirani vozač, ali zbog boljeg rezultata u drugoj vožnji, vozač iz Francuske je dograbio postolje.

motocross djeca

Treba napomenuti da je na utrci nastupilo čak 27 vozača. Ovo je Stefanov najbolji uspjeh na Europskoj sceni i rezultat koji je svakako nije prošao nezapaženo u motocross krugovima.

motocross suncobrani

Ovim nastupom Stefan je skupio 34 Europska boda, a već ovaj vikend nova utrka Europskog prvenstva vozi se u Hrvatskoj, u Zaboku, javljaju iz Moto kluba Pakrac - Lipik.

motocross poredak

Fotografije: Moto klub Pakrac - Lipik