mk pkc lpk skupstina 2024

Pohvale na odlične nastupe svojim vozačima te kormilarenje novog rukovodstva kluba obilježili su Redovnu skupštinu Moto kluba Pakrac-Lipik održanu prošlog mjeseca u prostorijama NK „Slavonija“ Prekopakra.

Podnijevši izvještaj za 2023. godinu u kojoj je još uvijek bio predsjednik, Marko Straga je istaknuo postignuća Noe Krivdića, Brune Barančeka i Stefana Lenčea. Noa, vozač klase MX65 se zadnji priključio klubu te je prvu utrku vozio u Viškovcima u rujnu zauzevši 9. mjesto, što je bila utrka Slavonske motocross lige i pozivna utrka HMS-a. Do kraja sezone Noa je još nastupio i na veoma teškoj i zahtjevnoj utrci u Kozarevcu gdje je osvojio ukupno 11. poziciju od 13 vozača. Bruno Baranček, vozač klase B-250 je odvezao utrke u Pakracu i Kozarevcu osvojivši ukupno 22 boda koja su mu donijela 35. mjesto u ukupnom poretku u konkurenciji 47 vozača. Također, natjecao se i na pozivnoj utrci u Viškovcima te osvojio odlično 4. mjesto u konkurenciji 15 vozača, a najavljuju da će ove godine odvesti sve utrke.

Posebne pohvale i zahvalnicu zasluženo je dobio najistaknutiji član kluba Stefan Lenče za kojeg je Straga naveo sljedeće: „I za kraj smo ostavili našeg najboljeg vozača, jednog i jedinog Štefa. Što reći za Štefa, a da se već ne zna? Možemo samo reći da je fizički, a i mentalno jači od većine nas u klubu i što je još bolje, ne staje s napretkom. Prošle sezone vozio je Slavonsku ligu, Prvenstvo BiH, Međunarodno prvenstvo Hrvatske, Alpe Adria kup te Europsko prvenstvo. Prvak je Slavonske lige u klasi 65, viceprvak Prvenstva Bosne i Hercegovine, prvak Međunarodnog prvenstva Hrvatske prvak klase MX65J, peti u ukupnom poretku Alpe Adria kupa od 27 vozača, s tim da jednu utrku Stefan nije niti vozio. Na kraju 29. pozicija na Europskom prvenstvu klase EMX65 od ukupno 60 verificiranih vozača, gdje također jednu utrku, onu u Portugalu nije vozio. Fantastični uspjesi s preko 20 odveženih utrka u samo nekoliko mjeseci. Ponosni smo što si dio našeg kluba i stoga ti želimo zahvaliti jednom simboličnom zahvalnicom.“

DSC09107 Custom

Kao što smo već pisali, naglašeno je i kako je prošle godine došlo do izmjena na čelnim pozicijama uprave kluba pa je tako umjesto Marka Strage predsjednik Matija Tessari, a umjesto već navedenog Mladena Lesičaka, funkciju tajnika obavlja Jure Rosić. Još jedna istaknuta stavka izvješća bila je pomagalo u održavanju i pripremi staze za utrke u vidu ratraka kojim ponajviše rukuju radišni članovi kluba Davor Lenče i Mladen Lesičak, a kojim je potonji i na dan Skupštine „baratao“ po stazi. „Sredinom travnja, s našeg najpoznatijeg brda Omanovca smo ga dovezli na našu stazu. Koliko smo bili skeptični, toliko smo se i nadali da može zadovoljiti sve naše apetite za održavanje staze i na našu radost, stroj je fantastičan i u pravim rukama, odrađuje možda i više nego smo se nadali“, rekao je Straga. Ovaj dvojac je također primio zahvalnice za sav doprinos klubu.

IMG 20240315 181733 142 Custom

Iz financijskog izvješća za 2023. godinu vidljivo je kako je klub prihodovao nešto više od 9 tisuća eura, dok je rashodovao gotovo 7.500 eura. U financijskim planovima za 2024. godinu iskazali su potrebu prihoda od 14.200 eura, a za 2025. su predviđaju troškove od 19 tisuća eura, budući da će organizirati Alpe Adriu i supercross utrku.

U svibnju su uspješno organizirali motocross utrku „Bljesak 2023“ te unatoč polovičnoj realizaciji zbog velikih vremenskih neprilika dobili sve pohvale u vezi organizacije, pripreme staze i okoliša. „Naši Mađari su nas opet sve fino nahranili, po tko zna koji put. DVD Pakrac kao i svake godine, sa svim svojim raspoloživim sredstvima bili su na utrci, a na raspolaganju prije utrke. Hitne službe su imale posla, ali su sve odradili na izvanrednoj razini. Svi naši zavojni suci, redom članovi našeg kluba odradili su odličan posao i pobrinuli se da utrka bude regularna i sigurna u svakom pogledu“, rekao je Straga.

DSC09109-Custom
DSC09102-Custom
DSC09100-Custom
DSC09099-Custom

U plan rada za 2025. godinu uvrstili su zadržavanje postojećeg broja vozača te montiranje poda, ograde i stepenica na brodski kontejner da se može koristiti kao loža. Između ostalog, planirano je i u boksu napraviti dodatne strujne razvodne ormare za kampere, napraviti slivnike preko ceste odmah poslije rampe gornjeg ulaza na stazu te ih spojiti u postojeće odvodne kanale.

Pred kraj Skupštine, okupljenima se prigodno obratio Marijan Širac, pročelnik u pakračkoj gradskoj upravi pohvalivši rezultate omladinskog trojca Krivdić, Baranček i Lenče, dok je sreću u radu poželio novom rukovodstvu kluba. „Želim da budu jednako uspješni u radu kao za mandata Marka Strage, za kojeg vjerujem da će i dalje uvelike pomagati u svim aktivnostima kluba, a isto tako kao i dosadašnjih godina možete računati i na potporu Grada Pakraca“, izjavio je Širac.

DSC09112 Custom