bk titan omanovac

Prvi Titanov ultimatum, jedinstvena biciklistička utrka organizirana od strane Biciklističkog kluba Titan, održan je u subotu na Omanovcu, gdje su natjecatelji odvozili utrke u kategorijama solo na 6 i 12 sati te štafeti 12 sati na stazi XC Kuna, dugoj 6.3 kilometra.

U konkurenciji muškaraca solo utrke na 6 sati, pobijedio je Matej Skuzin iz BBK Požega, koji je prošao kroz cilj 13 puta s vremenom od 4 sata i 39 minuta. Kod žena u istoj kategoriji, pobjedu je odnijela Lorena Škalac iz BK CRO MTB/BK Osijek, odvozivši 8 krugova u vremenu od 4 sata i 35 minuta.
U utrci na 12 sati, u muškoj konkurenciji trijumfirao je Tomislav Katalenić iz Kluba Sic, koji je u 10 sati i 35 minuta prošao stazu 29 puta. Domaći vozač BK Titan, Saša Jeftinić, osvojio je drugo mjesto s 28 krugova u vremenu od 10 sati i 27 minuta.
bk titan

Kod žena je u kategoriji solo vožnje na 12 sati slavila Maja Bonačić iz BK Sic završivši 17 krugova za 8 sati i 19 minuta.
U utrci štafete na 12 sati, natjecale su se ekipe sastavljene od dva do četiri člana. Pobjedu je odnijela ekipa "Prodigies" koju su sačinjavali: Marko Ljevar, Vanja Šomođi, Vedran Rapo i Luka Velić, a odvezli su 33 kruga u 10 sati i 44 minute.

Svečanost dodjele nagrada uveličala je Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica, koja je proglasila najbolje i uručila im nagradu, Titanov srp.

bk titanov srp

bk titan nagrada

bk titan svi

Fotografije: BK Titan