Pakračko – lipički rukometaši „LiPe“ već se desetak dana pripremaju za novu sezonu 3. HRL Istok u kojoj su prošle godine zauzeli solidno 5. mjesto. Ove sezone, kako tvrde, priča bi trebala biti drugačija i ako se obistine najave o jačanju igračkog kadra već sada možemo naslutiti da se priprema "juriš" na sam vrh prvenstvene tablice i eventualni plasman u 2. HRL. Barem tako tvrde predsjednik i prvi operativac kluba Mario Lopar odnosno trener Vladimir Pipal.
- S pripremama smo krenuli 16. kolovoza i trenirat ćemo većinom u Pakracu, osim što ćemo fizički dio priprema odraditi na Omanovcu. Početak prvenstva je najavljen za vikend 21./22. rujna, a do tad ćemo uz trenažni proces odigrati i desetak utakmica s jačim protivnicima. Siguran sam da ćemo ove godine biti igrački spremni da se potučemo i s onim najjačim ekipama lige, optimističan je prvi čovjek struke Pakračana Vladimir Pipal.
Igrački će „LiPa“ u sezonu ući jača. „Dogovor je postignut s dvojicom igrača kutinske Moslavine, radi se o dva reprezentativca Hrvatske u 1996. godištu Ivan Friš i Mariel Klašnja. Prvi je pivot, drugi odličan obrambeni igrač, a napadački polivalentan jer može pokriti poziciju krila i vanjskog. Osim njih možda i najveće pojačanje je povratak Smiljčića iz inozemstva i on će ponovo obući plavi pakrački dres“ zadovoljan je i novi predsjednik kluba Mario Lopar. On vjeruje u momčad i najavljuje borbu za sam vrh tablice što bi osiguralo plasman u viši rang, koji je pakračkim rukometašima itekako primamljiv iz sportskih, ali i financijskih razloga.
Jučer je u pakračkoj dvorani odigran pripremni turnir na kojem su uz domaćina sudjelovali veterani Novske, Daruvar te drugoligaš RK Sisak. Naši su rukometaši u tri odigrane utakmice zabilježili sva tri poraza. Od veterana Novske izgubili su s 22:23, protiv vrlo jakog Siska 26:43 te od Daruvara 27:30.
Sljedeću pripremnu utakmicu RK LiPa igra već u srijedu protiv ekipe Požege.