Dio Kalvarije oko Tri križa i Biciklistički klub „Titan“ jučer su bili domaćin 5. utrke koja se vozila u sklopu Slavonske brdsko-biciklističke lige. U sedam kategorija na vrlo zahtjevnoj  kružnoj i odlično pripremljenoj stazi šumom duljine 1500 metara, od kojih je 720 uspon, nastupilo je ukupno 41 natjecatelj, a osim iz Slavonije bilo je i pet Mađara. Zbog povreda, bolesti i organizacijskih obveza od domaćih vozača nastupila je samo Biljana Milić koja je u kategoriji žena osvojila treće mjesto.

Ovisno o kategoriji natjecatelji su vozili od 4 do 10 krugova, a Grad Pakrac je medaljama nagradio tri prvoplasirana natjecatelja u svakoj kategoriji.

Ova utrka je trebala biti vožena u travnju, ali je zbog loših vremenskih prilika dva puta odgađana. Kako je posljednja utrka, kao četvrta po redu u kalendaru Slavonske brdsko-biciklističke lige, također vožena u Pakracu početkom srpnja kao prvenstvo Slavonije u brdskom biciklizmu, Pakrac će uz Slavonski Brod jedini biti dva puta domaćin u jedanaest ovogodišnjih utrka ovog natjecanja koje završava u listopadu utrkama u Osijeku i Požegi.