županija Dan državnosti 2024

Hajduk je neokrznut prošao Mece gdje je u posljednjem jesenskom 13. kolu MŽNL Slavonije i Baranje nakon izvanredne igre kod trećeplasiranog Radničkog slavio s čistih 2:0.
Utakmica je odlučena sredinom prvog poluvremena, preciznije u periodu od 23. do 27. minute tijekom kojeg su domaćini pritisnuti stalnim napadima Hajduka dvaput morali po loptu u mrežu. Hajduk je u vodstvo doveo Boris Prohaska, da bi četiri minute kasnije za 2:0 pogodio i Matija Filipović. Hajduk nakon pogodaka nije posustajao i u najboljem poluvremenu sezone do odmora je furioznom igrom dodatno oslabio domaćine isprovociravši i crveni karton domaćeg golmana Rajndla. Mreže se u nastavku susreta ipak nisu tresle, a Hajduk je do kraja rutinski odradio posao i upisao vrijedne bodove pa će tako u konkurenciji 14 klubova prezimiti na 6. mjestu prvenstvene ljestvice s 22 osvojena boda. Jesenski prvak je Graničar iz Županje s 28 bodova.
Nakon utakmice vidno zadovoljan bio je i trener Hajduka Siniša Grubišić: „Danas je uz odlične pojedince ipak pobijedio kolektiv. Ovo je suradnja unutar ekipe kakvoj težimo i težit ćemo u budućnosti. Konačno mogu reći da sam potpuno zadovoljan i da je ovo naše pravo lice. Odigrali smo najbolju utakmicu sezone i vjerujte da vrijedimo puno više nego što tablica pokazuje. Nakon ove predstave, ali i odigranih utakmica sa svim protivnicima u jesenskom dijelu prvenstva, više nemamo razloga nikome priznati da je bolji od nas“.
Za Hajduk su igrali: Častek, Komljenović (od 66’ Krenek), Rekavić, Baškiera, Kovačević, Res, Petrović, Grafina (od 62’ Kaurin), B. Prohaska (od 78’ Ajman), Grubišić (od 69’ D. Prohaska), Filipović (od 82’ Dietzman).

županija Dan državnosti 2024