Sljedećeg ponedjeljka 30. svibnja  konačno kreće Multipak. Pred nama je program ovogodišnje priredbe koja započinje događanjima u Gradskoj knjižnici Pakrac. Razne projekcije novih i nagrađivanih dokumentaraca, predavanja o pop kulturi, ali i još štošta događat će se kroz naredni tjedan u poslijepodnevnim i večernjim satima na već poznatim lokacijama i samo su uvod za nadolazeći vikend kada slijedi ono finalno - HI - FI izložba.

Po programu Multipak starta u ponedjeljak u pakračkoj Gradskoj knjižnici  projekcijom odličnog dokumentarca „Abeceda“, zanimljivog po svojoj tematici vezanoj za darovitu djecu, a ljubitelji tragikomedije doći će na svoje dan kasnije kada je predviđena projekcija još jednog dokumentarnog filma „Ne ostavljaj me“.  Srijeda navečer rezervirana je za osvrt na problem ovisnosti o internetu obrađen kroz dokumentarac „Web junkie - ovisnici o internetu“, a prethodit će joj poslijepodnevno predavanje za srednjoškolce o pop – kulturi i inicijativama koje ju prate.

Osim projekcija, program Multipaka, između ostalog, obogatit će i trgovina „Tessari“  prezentacijom vrhunskih bicikala, dok će nešto drugačije no inače biti subotnji prijepodnevni događaj ceremonije priprave čaja kroz demonstraciju Đorđa Cvijića.

Multipak će kroz svoj program na neki način promovirati i Spahijski podrum kao buduću atraktivnu lokaciju za tematska događanja, ova put pakrački podrum će ugostiti Kutinski glazbeni sindikat u subotu u 21 sat pa tko želi može provjeriti kako će to uz obilje vrhnunskog zvuka i rasvjete izgledati u ovom, složit ćemo se, elegantnom prostoru.

Centralni događaj ovogodišnje manifestacije, HI-FI izložba bit će svečano otvorena u petak 3. lipnja u 12 sati u Muzeju Grada Pakraca, a lokaliteti gdje će posjetitelji moći razgledati posljednju riječ HI-FI tehnologije su Muzej, Robertoshop, Gradska vijećnica, Hotel Pakrac i Ćirinović. Dakle, ljubitelji multimedije, ali i društvenih događanja doći će na svoje pa od petka do nedjelje vrijedi svoje slobodno vrijeme provesti u Pakracu gdje organizatori, uz službeni program, nude još pregršt ugodnih iznenađenja.

Multipak 2016. program