Tamburaški orkestar Pakrac: Iduće godine u planu i natjecanja

Tamburaški orkestar Pakrac:   Iduće godine u planu i natjecanja

Iako Tamburaški orkestar Pakrac formalno kao udruga djeluje tek osam mjeseci, članovi su od osnivačke skupštine održane krajem rujna prošle godine izveli četiri koncerta, redovito održavaju probe dvaput tjedno u prostorijama škole, a u planu je od iduće godine krenuti i na natjecanja, istaknula je sinoć Alfreda Petani Grafina, predsjednica Tamburaškog orkestra Pakrac, na prvoj redovnoj skupštini ove udruge koja je održana u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac.

????????????????????????????????????

Članovi su jednoglasno prihvatili prijedlog za pristupanje udruge u članstvo Zajednice kulturnih udruga Požeško – slavonske županije što im pruža mogućnost sudjelovanja i organizacije Županijskog kulturnog mozaika i stručnih seminara u cilju bolje suradnje i umreženosti različitih udruga u kulturi koje barem jednom godišnje javnim nastupima predstave rad i aktivnosti.

U ovoj i idućoj godini članovi planiraju redovito održavati probe kao i do sada, organizirati barem tri redovita koncerta godišnje uz nastupe na gradskim manifestacijama, rado će se odazivati na sva događanja gdje budu pozvani, surađivati s drugim udrugama u gradu i okolici, a želja članova su i natjecanja koja će uslijediti u idućoj godini.

Tomislav Galić, umjetnički voditelj pakračkog orkestra, rekao je da trenutno u orkestru djeluje dvadesetak članova, a pristupaju i novi dodavši kako se nada da će se orkestar omasoviti jer veća brojnost znači i kvalitetnije nastupe.

????????????????????????????????????

Zadovoljstvo što je Tamburaški orkestar zaživio i okuplja ljubitelje tradicijske glazbe svih dobnih skupina, a ujedno promiče ime grada, izrazila je pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević dodavši kako će i dalje biti podrška u radu. Odličnu suradnju istaknula je i Dubravka Arland, predsjednica KUD-a „Seljačka sloga“ iz Prekopakre, a zajedničke aktivnosti i nastupe ponudila je i Mirjana Bilopavlović, predstavnica Gradskog pjevačkog zbora Lipik.

Alfreda Petani Grafina tom prilikom pozvala je na najavljivani koncert Tamburaškog orkestra Pakrac koji će biti održan 1. lipnja u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman s početkom u 19 sati, a na kojem će gostovati i druge folklorne i pjevačke skupine te solisti.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email