HRVATSKI DOM Starije generacije snimaju filmove

HRVATSKI DOM Starije generacije snimaju filmove

U Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman danas završava napredna filmska radionica u režiji  Bacača Sjenki i KPD „Sloga“ iz Pakraca koja se provodi u okviru ESF projekta „Samo nebo nam je granica“. Šesnaestak polaznika iz Pakraca, Lipika i Daruvara okupili su se kako bi nastavili kroz zabavu učiti i promišljati o filmu. Na radionicama koje su započele 4. ožujka polaznici će snimiti jedan igrani i jedan dokumentarni film.

„Cijela radionica zamišljena je kao pravi filmski set. Polaznici preuzimaju sve potrebne uloge i tako igrajući se postaju filmska ekipa koja zajednički promišlja i dogovara sve potrebno oko scenarija, izrade knjige snimanja, odabira glavnih likova te procesa snimanja svake dogovorene scene. U tom procesu vježbaju kako biti scenaristi, glumci, redatelji. Inspiraciju za scenarije crpe u svojim životnim pričama kojih na radionici ne nedostaje. Kroz filmski set polaznike vode voditeljice radionice, obje  iz svijeta filma, Marija Georgiev (redateljica, filmska autorica i snimateljica) te Anita Čeko (dramaturginja i scenaristica) koje su zajedno s polaznicima stvorile vrlo opuštenu i kreativnu atmosferu za zajednički rad i umjetničko stvaranje“, rekla je Dubravka Špančić, tajnica KPD „Sloga“ Pakrac.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone