HRVATSKI DOM „DR. FRANJO TUĐMAN“ Danas na programu predstava „Balon“ Teatra EXIT

HRVATSKI DOM „DR. FRANJO TUĐMAN“ Danas na programu predstava „Balon“ Teatra EXIT

Večeras od 20 sati u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ ne propustite pogledati duhovitu predstavu „Balon“, u izvedbi zagrebačkih majstora kazališta, koju svakako vrijedi posjetiti.

Predstava Mate Matišića o glumcu, iluziji, identitetu, u režiji Mislava Brečića, u kojoj igraju Krešimir Mikić, Vilim Matula, Ksenija Marinković/Branka Trlin te Ana Maras Harmander/Judita Franković, ozbiljna je predstava puna smijeha. „Balon” u poznatoj exitovskoj maniri počiva na glumcu, ali ima i podršku duhovitog pisca koji zna skrojiti priču što otkriva mračne pukotine na našminkanom licu svijeta. Vilim Matula igra glumca na ego-tripu, bahatog, samodovoljnog, suštinski nezainteresiranog, koji oživi u času kada krene igrati razne uloge, među ostalim i sebe samoga. Krešimir Mikić je muž depresivne žene i tu je suzdržan i realističan, no u kasnijoj priči postaje policajac i njegov brat blizanac, šef podzemlja, a ovi su pak odigrani karikaturalno, s puno pokreta i vesele glumačke zaigranosti.

Exitova uspješnica „Balon“ već je osvojila brojne kazališne nagrade, među kojima i nagradu Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini i nagradu Fabijan Šovagović za najboljeg glumca dodijeljenu Krešimiru Mikiću na 17. festivalu glumca. Na Marulićevim danima osvojila je nagradu publike za najbolju predstavu, Grand Prix festivala za najbolju predstavu u cjelini 27. kazališnih susreta u Brčkom 2010. godine. Popisu nagrada pridružene su i „Velika mostarska liska“ za najboljeg glumca dodijeljena Krešimiru Mikiću, ali i za najbolji tekst Mati Matišiću te niz brojnih drugih.

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 45 kuna, a popusti se ostvaruju za organizirane dolaske (škole, udruge, tvrtke) te je tada cijena ulaznice 40 kuna za najmanje 10 osoba. Kupnju takvih ulaznica obavlja škola, udruga, tvrtka, odnosno njezin predstavnik.
O predstavi možete saznati više na poveznici  http://teatarexit.hr/predstave/balon/, a o popustima i rezervaciji putem e-maila sloga@kpd-sloga.hr ili telefonski na 098/412 707 (kontakt osoba Dubravka Špančić).

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email