HLADNA ZIMA-SKUPA ZIMA: Potrošnja plina porasla za četvrtinu

HLADNA ZIMA-SKUPA ZIMA: Potrošnja plina porasla za četvrtinu

Potrošači plina na pakračkom i lipičkom području tijekom prosinca i prva tri tjedna siječnja potrošili su  količine plina za oko četvrtinu  više nego u istom razdoblju prije godinu dana što je posljedica znatno nižih temperatura nego lani. Tako će povećana potrošnja uvelike „pojesti“ dvadesetak lipa koliko je u siječnju pojeftinio kubik plina u odnosu na prosinac.

U prosincu 2016. godine prema podacima koje nam je dostavio Josip Bišćanin, direktor našeg opskrbljivača Pakrac-plin, pakrački i lipički potrošači potrošili su bezmalo 750.000 kubika plina što je za 165.000 kubika više ili 28,3 posto nego u prosincu 2015. godine. Povećana potrošnja u odnosu na lanjsko razdoblje nastavljena je i u prva tri tjedna siječnja kada je potrošeno bezmalo 590.000 kubika ili 24,8 posto više nego u siječnju 2016. godine.

Očito računi za potrošnju plina koje će nam Komunalac dostaviti u veljači unatoč spomenutom jeftinijem kubiku, osim što će iznenaditi iznosom, potvrdit će znano pravilo da je hladna zima skupa zima.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email