HAJDUKOVE MLADE KATEGORIJE: Ovog vikenda započinju prvenstva

HAJDUKOVE MLADE KATEGORIJE: Ovog vikenda započinju prvenstva

Ovog vikenda započinju prvenstvena natjecanja u ligama za mlađe Hajdukove kategorije u kojima će se natjecati oko 110 registriranih mladih igrača u dobi od 6 do 18 godina razvrstanih u pet starosnih kategorija: juniori (mlađi od 18 – U18), stariji pioniri (U14), mlađi pioniri (U12), limači (U10) i početnici (U8).

Sila Grubišić

Prvi startaju juniori trenera Siniše Grubišića koji će već u petak odigrati svoju utakmicu u gostima u Velikoj Pisanici u sklopu 1. županijske nogometne lige juniora Bjelovarsko-bilogorske županije – skupine jug gdje će za protivnike još imati vršnjake klubova: Tomislav (Berek), Garić (Garešnica), Zdenka 91 (Veliki Zdenci),  Daruvar, Kamen (Sirač), Hajduk (Hercegovac), Bilo (Velika Pisanica), Gordowa (Veliki Grđevac), Ribar (Končanica) i  Brestovac. Ovu kategoriju u Hajduku  nazivaju „maturanti“ jer bi trebala biti završna selekcija za seniore. U odnosu na prošlu godinu posve je novog sastava čiji najveći dio čine preostali lanjski stariji pioniri, odnosno oni koji nisu nakon uspješnog višegodišnjeg treniranja u pionirima se opredijelili za ambiciozniji pristup nogometu i otišli u prvoligaške  klubove poput Osijeka, Lokomotive i Slavena, ali i Slavije iz Pleternice.

Stariji i mlađi pioniri trenera Dubravka Ljevakovića („nogometni srednjoškolci“) kao i prošle četiri godine natjecat će se u najkvalitetnijim ligama „1. kvalitetnoj ligi“ protiv vršnjaka iz gradova Osijeka, Sl. Broda, Požege, Našica, Nove Gradiške, Pleternice, Đakova, Vinkovaca, Vukovara i Županje. U prvom kolu u subotu prijepodne domaćini su Đakovu (9,45 i 11 sati).

Igrači mlađi od 10 godina ili „nogometni osnovci“ koje trenira ove godine povratnik u klub Darko Kelemen natjecat će se u „Ligi limači“ Nogometnog središta Požege s klubovima s naše županije. U prvom kolu savladali su s 5:0 u Pakracu vršnjake Slavonije 2 iz Požege, a ovog vikenda gostuju u Kaptolu.

Početnici,  igrači mlađi od 8 godina koje trenira Siniša Grubišić, i dalje će se  natjecati u ligi Nogometnog središta Bjelovarsko-bilogorske županije protiv vršnjaka iz Garešnice, Daruvara, Hercegovca, Grubišnog Polja, Virovitice i Velikog Grđevca. Oni startaju s ligom 10. rujna.

U Hajduku još rade i djeca predškolske dobi u igraonici koju od ove godine vodi Dario Škariot. Njihov broj varira, najčešće oko petnaestak i nemaju službenog natjecanja.

„Primaran cilj rada s mlađim kategorijama je sportski odgoj, stjecanje radnih navika i sportske kulture, a ne rezultat. No, svima je u sportu drago pobijediti pa tako i u mlađim kategorijama. Prije početka natjecanja su rezultatske prognoze kod djece nezahvalne jer oni uslijed odrastanja svake jeseni drastično od kategorije do kategorije promjene sastav, pa i sustav natjecanja i neko vrijeme je potrebno za prilagodbu. Pripreme smo odradili kvalitetno i sve selekcije prije početka natjecanja su imale od 4 do 6 tjedana priprema i adekvatan broj pripremnih utakmica u kojima su i gubili i pobjeđivali.

Nama u Pakracu, kao i u svim naseljima manjim od desetak tisuća stanovnika je problem što u starijim kategorijama imamo premalu brojčanu bazu pa nemamo mogućnosti selekcije već su dobro došli svi raspoloženi za preuzimanje nemalih obveza treniranja i nastupanja u cjelogodišnjem ritmu, nerijetko i na udaljenim gostovanjima.

Što se tiče financijskih i organizacijskih zahtjevnosti, što nisu male obveze, bez pomoći roditelja teško da bismo uopće mogli provesti sustav u kojem svakog vikenda nastupa pet mlađih kategorija“, rekao je Siniša Grubišić, voditelj Hajdukove škole nogometa.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email