HAJDUKOVA ŠKOLA NOGOMETA: Oproštaj od sezone uz goste iz Austrije

HAJDUKOVA ŠKOLA NOGOMETA: Oproštaj od sezone uz goste iz Austrije

NK Hajduk na gradskom stadionu danas ima tradicionalnu svečanost obilježavanja kraja sezone u kojoj sudjeluje oko 80 polaznika njihove škole nogometa s cijelim obiteljima.

Ovo je treća takva svečanost, a u odnosu na prethodne godine novost je što je u goste došla selekcija U14 iz nogometnog kluba iz austrijskog Zeltwega s kojima je suradnja uspostavljena posredstvom obitelji Tomić čiji dječaci su do lani bili višegodišnji članovi Hajdukovih selekcija.

DSC_5191

U povodu toga upriličena je prijateljska nogometna utakmica starijih pionira ova dva kluba.

Prije toga, već tradicionalno su se po posljednji put ove sezone postrojile sve četiri Hajdukove selekcije s trenerima, a na prigodnoj svečanosti oprostili su se od 15-godišnjeg Ivana Keća koji nakon osam uspješnih sezona u Hajdukovoj školi ovog ljeta nogometnu karijeru nastavlja u prvoligašu Osijeku. Tamo će ga dočekati  od lani prisutni bivši Hajdukovi pioniri Matija Jošćak i Adrian Grgić, dok njihovi donedavni suigrači  iz pionirskog sastava Filip Dietzman, Giuliano Pierobon i Franko Zandona su već godinu dana članovi zagrebačkog prvoligaša Lokomotive. Time je završeno u Hajduku natjecateljsko razdoblje za iznimno talentiranu generaciju dječaka rođenih 2000/2001. godine pri čemu će vjerojatno ovog ljeta još neki od preostalih prijeći u kadete većih regionalnih klubova i sredina. Jedan od razloga ovih odlazaka, osim igračkih kvaliteta, je i to što Hajduk zbog premalo zainteresiranih dječaka nema mogućnosti nastavka rada na toj kvalitetnoj razini u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.   Upravo s ovom generacijom, kao i s dječacima rođenim 1999. je 2006. godine počeo raditi trener Dinko Kliček, što se smatra početak nastanka Hajdukove škole nogometa. Klub se na ovoj svečanosti, bar privremeno, oprostio i od trenera Kličeka koji se bar neko vrijeme neće baviti nogometom.

DSC_5197

Analizirajući pred svim selekcijama, roditeljima igrača i članovima uprave postignuto u ovoj sezoni, Siniša Grubišić, voditelj škole nogometa, je naglasio masovnost i kontinuitet rada koji u Hajdukovoj školi nogometa počinje s igraonicom za predškolski uzrast, prolazi  kroz četiri natjecateljske kategorije  i završava  u dječačkoj dobi od 15 godina, pri čemu obuhvaća  više od 80-tak registriranih igrača i 30-tak neregistriranih. Osim redovitih treninga, podrazumijeva natjecanje u čak pet liga Požeško-slavonske i Bjelovarsko-bilogorske županije, te u 1. kvalitetnoj ligi HNS, nastupe na brojnim zimskim i ljetnim međunarodnim  malonogometnim i nogometnim turnirima, a na kojima su osvojene brojne momčadske i pojedinačne nagrade, kao i igranje za županijske i regionalne selekcije. U tome Grubišić ističe da niti ove godine nije izostala bar jedna ligaška titula, a nju je ostvarila selekcija limača (10) natječući se u ligi Nogometnog saveza Požege. U tim rezultatima značajan udio financijskim doprinosom, te raznim logističkim poslovima su dali i roditelji i sponzori na čemu im se Grubišić zahvalio.

DSC_5204

Nakon protokolarnog dijela i prijateljske utakmice starijih pionira Hajduka i Zeltwega na gradskom stadionu uslijedit će zabavni dio ove manifestacije. Uz neizbježan roštilj  će biti odigrane utakmice po prilagođenim zabavnim pravilima djece protiv roditelja, kao i međusobne utakmice roditelje djece različitih kategorija.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email