HAJDUK ZAPOČEO S PRIPREMAMA Minimalne promjene u igračkom i trenerskom kadru

HAJDUK ZAPOČEO S PRIPREMAMA Minimalne promjene u igračkom i trenerskom kadru

Krunoslav Lilovac, dvadesetogodišnji ofanzivni vezni iz Segeste i Franko Zandona, Hajdukov bivši pionir, 19-godišnji napadač donedavno NK Maksimira su Hajdukova dosadašnja pojačanja za novu sezonu.

Istovremeno od Hajdukovih prošlosezonskih igrača otišli su Alen Grafina u Vihor iz Jurjevca, Arian Res se vratio u NK Daruvar, a Dino Prohaska radi profesionalnih obveza prestaje s igranjem nogometa. Domagoj Ajman je povrijeđen i upitan je cijele jeseni.  No kako prelazni rok bez ograničenja za igrače amatere traje do 31. srpnja uvijek postoje još mogućnosti odlazaka ili dolazaka, ali u Hajduku bar za sada takvih najava nema, osim kada su u pitanju igrači mlađih kategorija.

To su prvi rezultati sinoć započetih priprema Hajdukovih seniora, a na prozivku trenera Siniše Grubišića, kojoj su prisustvovali i predsjednik Marijan Prohaska i sportski direktor Slavko Vuić se odazvalo 18 igrača. Nekolicina je izostala radi boravka na moru ili obveza na poslu pa se neki od njih trening odradili prijepodne.

Pripreme će se odraditi najvećim dijelom na svom stadionu, a jedan vikend će trenirati i na Omanovcu. Do sada je dogovoreno sedam pripremnih utakmica, a prva je na rasporedu već u subotu u Garešnici. Idućeg vikenda će odigrati i prvu utakmicu na svom stadionu protiv „Psunja“ iz Okučana.

Završetak priprema će označiti Hajdukov tradicionalni turnir za Dan hrvatskih branitelja koji će se ove godine igrati 10. i 11. kolovoza. Prvog dana sastat će se Slaven Belupo 2 iz Koprivnice protiv Moslavine Kutina te Hajduk protiv Kamen Sirača. Drugog dana poraženi će igrati za treće mjesto, a pobjednici za prvo.

Vikend poslije je termin predviđen za kup utakmicu, a prvenstvo počinje  24. ili 25. kolovoza.

U novoformiranoj Međužupanijskoj nogometnoj ligi Slavonski Brod – Požega natjecat će se 14 klubova. Iz naše županije uz Hajduk još Lipik,  Kaptol, Požega, Jakšić i Tim osvježenje iz Kuzmice.  Iz Brodsko- posavske županije to su Željezničar Slavonski Brod, Mladost Sibinj, Slavonac Bukovlje, Tomislav Donji Andrijevci, Sikirevci, Zadrugar Oprisavci, Svačić Stari Slatinik i Omladinac Gornja Vrba.

Za mlađe kategorije odmor će trajati do početka kolovoza, a u njihovom trenerskom kadru umjesto Marijana Krpana, juniore će preuzeti Dario Škariot, dosadašnji trener igraonice. Umjesto njega igraonicu će voditi Stjepan Petrović.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email