HAJDUK – MLADE KATEGORIJE Rezultatski vrlo dobar vikend

HAJDUK – MLADE KATEGORIJE Rezultatski vrlo dobar vikend

Vrlo dobar vikend imale su mlađe kategorije NK Hajduka jer su u pet odigranih utakmica ostvarili četiri pobjede i tek jedan poraz.
Najznačajniju pobjedu su ostvarili mlađi pioniri (U13) trenera Viktora Trbare koji su u 9. kolu 1. Kvalitetne lige Slavonije i Baranje na domaćem terenu jučer pobijedili vršnjake Slavije iz Pleternice 3:0 (strijelci Moreno Komora 2, Antun Horvat). Ona je utoliko značajnija jer im je to prva pobjeda ove jeseni čime su se maknuli s posljednjeg mjesta koje su prepustili upravi jučerašnjim protivnicima.

Protiv istog protivnika uspješni su jučer bili i njihovi „cimeri“ stariji pioniri (U15) trenera Darka Kelemena koji su pobijedili 2:0 (Stjepan Dietzman i Luka Majstorović). Ovom pobjedom stariji pioniri su došli na osmo mjesto s isto toliko bodova. Obadvije selekcije idućeg vikenda će u goste u Požegu.
U trećoj utakmici jučerašnjeg programa na gradskom stadionu juniori (U18) trenera Marijana Krpana bili su uspješni i efikasni protiv Lipika i zabilježili u rijetko korektnoj utakmici kojoj je na trenutke nedostajalo i žara pobjedu od 8:1 (Alen Grafina 2, Filip Ditzman, Bruno Pierobon, Tvrtko Krpan, Franko Kelemen, Leonardo Rusmir, Antonijo Gagula). Pakrački juniori iz osam prvenstvenih utakmica ove jesni imaju isto toliko pobjeda i gol razliku od 57:6 pa su uvjerljivo prvi u županijskoj ligi.


Ipak najefikasnija selekcija ovog vikenda su bili Limači (U11) trenera Dubravka Ljevakovića koji su na gostovanju u Orioliku postigli pobjedu od 9:0 (Jakov Švajghart 3, Luka Tepurić 2, Josip Ilinković 2, Jakov Križan 2). Na tablici Međužupanijske lige Požega-Brod „limači“ su nakon devet kola drugi s 20 bodova. Narednog vikenda će na gostovanje u Lipik.
Jedini poraz zabilježili su najmlađi početnici (U9) koje također trenira Ljevaković. Oni su u sedmom kolu Međužupanijske lige Bjelovar-Virovitica poraženi u Virovitici s 3:2 (Ivan Sabo, Ivan Ilinković) i sa sedam bodova su četvrti na tablici.
U ovoj kategoriji mnogim mladim igračima su to prve službene utakmice, a njihova odlika je da je teško razlučiti tko se više veseli svakom postignutom golu: mladi igrači na terenu ili bake i mame na tribinama, što je jedan od razloga njihovog postojanja. Drugi je sportski odgoj i učenje nogometa te društvena socijalizacija, a postignuti gol tek nagrada za svačiju upornost. Ove jeseni su se golovima radovali dvanaest puta. Nova prilika će biti ovog vikenda kada dočekuju vršnjake iz Garešnice.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone