Gradski čelnici i predstavnici udruga obilježili Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Gradski čelnici i predstavnici udruga obilježili Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Delegacija Grada Pakraca na čelu s gradonačelnicom Anamarijom Blažević, njenim zamjenikom Marijanom Šircem, predsjednikom pakračkog Gradskog vijeća Miroslavom Ivančićem i vijećnicima te predstavnicima Koordinacije pakračkih braniteljskih udruga, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na tri gradske lokacije obilježila je 8. listopada – Dan neovisnosti Republike Hrvatske.
„Obilježavamo današnji dan sjećanjem na 8. listopada 1991. godine kad je jednoglasno donijeta politička odluka o raskidu saveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Bila je to posljednja faza razdruživanja Hrvatske s bivšim savezom, no ništa to ne bi vrijedilo bez nesebične žrtve hrvatskih branitelja koji su u velikom broju stvaranje Domovine platili životom.
Poklonit ćemo se ovdje na RKT groblju njima, a poslije ćemo položiti vijenac i zapaliti svijeće pored biste prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, kao i kod spomenika dr. Ivanu Šreteru, simbolu svih zarobljenih i nikad ne pronađenih hrvatskih sinova“, kratko se prigodno obratila pakračka gradonačelnica.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone