Gradski čelnici i predstavnici udruga obilježili Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Gradski čelnici i predstavnici udruga obilježili Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Delegacija Grada Pakraca na čelu s gradonačelnicom Anamarijom Blažević, njenim zamjenikom Marijanom Šircem, predsjednikom pakračkog Gradskog vijeća Miroslavom Ivančićem i vijećnicima te predstavnicima Koordinacije pakračkih braniteljskih udruga, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na tri gradske lokacije obilježila je 8. listopada – Dan neovisnosti Republike Hrvatske.
„Obilježavamo današnji dan sjećanjem na 8. listopada 1991. godine kad je jednoglasno donijeta politička odluka o raskidu saveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Bila je to posljednja faza razdruživanja Hrvatske s bivšim savezom, no ništa to ne bi vrijedilo bez nesebične žrtve hrvatskih branitelja koji su u velikom broju stvaranje Domovine platili životom.
Poklonit ćemo se ovdje na RKT groblju njima, a poslije ćemo položiti vijenac i zapaliti svijeće pored biste prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, kao i kod spomenika dr. Ivanu Šreteru, simbolu svih zarobljenih i nikad ne pronađenih hrvatskih sinova“, kratko se prigodno obratila pakračka gradonačelnica.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email