Gradski čelnici i predstavnici udruga obilježili Dan državnosti

Gradski čelnici i predstavnici udruga obilježili Dan državnosti

„Moramo biti zahvalni svima onima koji su dali živote za svoju domovinu. Mi mladi trebamo nastaviti ostvarivati njihove snove, a stariji trebaju biti ponosni na ono što je bilo 90-ih godina, jer smatram da je sve to vrijedilo“, rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević prilikom polaganja vijenaca u povodu Dana državnosti i u sjećanje na sve poginule branitelje.

Pakrački gradski čelnici odali su počast, zapalili svijeće i položili vijence na Rimokatoličkom groblju u Pakracu kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, prvom hrvatskom predsjedniku na Trgu dr. Franje Tuđmana te kod biste dr. Ivana Šretera, a pridružili su im se i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te gradski vijećnici.

Polaganju vijenaca prethodila je sveta misa za domovinu u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koju je služio badljevački župnik vlč. Dražen Zrile.

Program obilježavanja Dana državnosti završit će večeras u Hrvatskom domu „Dr. F. Tuđman“ gdje je za 20 sati predviđeno prikazivanje filma „Časnik mirotvorac“ i govora dr. I. Šretera.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email