GRADSKA MJERA ZA RJEŠAVANJE STAMBENOG PITANJA Za devet mladih obitelji 105.000 proračunskih kuna

GRADSKA MJERA ZA RJEŠAVANJE STAMBENOG PITANJA  Za devet mladih obitelji 105.000 proračunskih kuna

„Neka vam radovi budu brzo gotovo da možete uživati u svojim nekretninama. Vi mladi ljudi ste nam prioritet i hvala vam što ste se na naš poziv javili i potvrdili da ova mjera ima svoje opravdanje“, rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević prije današnjeg potpisivanja ugovora s korisnicima gradske mjere Financijske pomoći mladim obiteljima radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca.

Devet mladih obitelji (do 40 godina starosti) gradski proračun će u ovoj godini pomoći u rješavanju stambenog pitanja s ukupno 105.400 kuna. Rezultat je to javnog poziva objavljenog u veljači na kojem su se potencijalni korisnici mogli natjecati za podmjere: financijska pomoć mladoj obitelji pri kupnji građevinskog zemljišta radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakrac (nitko); financijska pomoć mladoj obitelji pri kupnji stambenog objekta radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca (4 korisnika po maksimalnih 15.000 kuna); financijska pomoć mladoj obitelji pri izgradnji stambenog objekta radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca (nitko) i financijska pomoć mladoj obitelji pri rekonstrukciji stambenog objekta radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca (četiri korisnika po maksimalnih 10.000 i jedan s 5.383 kune).

Tri zahtjeva su odbijena jer potražni trošak nije nastao u ovoj, nego u prethodnoj godini, ali se mogu javiti kasnije za troškove adaptacije.

Kako je za ovu mjeru, koja se ove godine primjenjuje po prvi put, u proračunu predviđeno 250.000 kuna u gradskoj upravi će i nadalje primati zahtjeve, najkasnije do 31. listopada ili do iskorištenja još 144.600 kuna predviđenih sredstava te je i ovom prilikom gradonačelnica pozvala potencijalne korisnike da se jave, što se odnosi i na one koji će tek postati stanovnici Pakraca.

Osim pomoći mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja popratni efekt je i što će neiskorištene nekretnine kojih u Pakracu ima puno dobiti novog vlasnika i korisnika, a A. Blažević je iskazala dodatno zadovoljstvo da se svih devet ugovora odnosi na kupnju ili adaptaciju kuće, a ne stana.

Nekretnine koje su kupljene ili adaptirane uz sufinanciranje Grada ne smiju se prodati ili darivati narednih pet godina.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email