GRADSKA MJERA: Još 12 mladih obitelji dobilo financijsku pomoć

GRADSKA MJERA: Još 12 mladih obitelji dobilo financijsku pomoć

„Sve ono što radimo za mlade obitelji od izuzetne nam je važnosti jer je cilj zadržati mlade, pomoći im da ovdje žive, rade i da u Pakracu ostanu, a ujedno je i naša obveza da im u današnjim vremenima u tome i pomognemo“, rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević prilikom današnjeg potpisivanja novih 12 ugovora u ukupnom iznosu od 144.400 kuna s korisnicima gradske mjere Financijske pomoći mladim obiteljima radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca. Nastavak je to mjere koja je započela u veljači i za koju je ove godine u proračunu bilo predviđeno 250.000 kuna, a prvih devet mladih obitelji koji su ispunjavali uvjete, ugovor su potpisali krajem lipnja.

Tijekom srpnja pristiglo je još 12 zahtjeva i svi su ocjenjeni osnovanim. Potencijalni korisnici mogli su se ponovno natjecati za četiri podmjere financijske pomoći mladoj obitelji: kupnja građevinskog zemljišta (nitko); kupnja stambenog objekta (pet korisnika po maksimalnih 15.000 kuna); izgradnja stambenog objekta (nitko) i rekonstrukcija stambenog objekta (pet korisnika po maksimalnih 10.000 i dvoje s nešto manjim iznosima) radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca.

Od svih dosadašnjih zahtjeva za kupnju nekretnine, devet u oba kruga, samo se jedan odnosio na kupnju stana, dok su ostali bili za kupnju kuća, što je gradonačelnica obrazložila riječima da „živimo u manjoj urbano-ruralnoj sredini gdje se većina još uvijek odlučuje za kuću, iako su svjesni da se u nju cijeli život mora ulagati.“

Ovom prilikom gradonačelnica Blažević pozvala je sve potencijalne korisnike da se i dalje javljaju jer će predložiti gradskom vijeću da u rebalansu proračuna za ovu godinu osiguraju dodatna sredstva sukladno zahtjevima. Dobar odaziv mladih Pakračana dokaz je da ova mjera treba ići i dalje, pa će ona naći svoje mjesto u prijedlogu proračuna i za iduću godinu.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email