GRADSKA KNJIŽNICA Predstavljanje romana “Žetva u polju otrova”

GRADSKA KNJIŽNICA Predstavljanje romana “Žetva u polju otrova”
U četvrtak od 19 sati u prostoru pakračke knjižnice bit će predstavljen roman Ante Guge “Žetva u polju otrova”. Roman je izdan 2017. godine u nakladi Despot infinitusa, a dosad je predstavljen u velikom broju knjižnica diljem Hrvatske. Autor romana Ante Gugo je hrvatski novinar i publicist, a objavio je i jedan roman za djecu. Gugo je dugogodišnji novinar i urednik Slobodne Dalmacije, a uz autora, roman će predstaviti i povjesničar književnosti, prof.dr.sc. Slobodan Prosperov Novak.
Nešto više o romanu doznali smo kroz recenziju prof.dr.sc. Stipe Botice u kojoj stoji: “U ovom romanu čitatelj prati dvije paralelne priče od kojih se jedna događa prvih dana Domovinskog rata, a druga počinje prije više od 60 godina, kada je – metaforički, ali i stvarno – posijano sjeme mržnje među ljudima, odnosno otrov koji će, kao što rukopis pokazuje, biti požnjeven na kraju romana gdje se dvije priče stapaju u jednu.  Roman dobiva na uvjerljivosti i zbog toga što autor problematizira niz podataka usuglašenih sa stvarnim povijesnim događajima. Neki njegovi uzorci, posebice opisi, toliko su precizni da se u zbilji mogu provjeriti, kao primjerice stvarna imena ulica i trgova na kojima se u Marseilleu odvijao atentat na kralja Aleksandra Karađorđevića.
Radnja koja ima elemente špijunskog trilera obogaćena je ljubavnim motivima, ali i psihološkim preispitivanjem pojedinih djela koje ljudi čine u ratu. Junaci ovog romana kroz dijaloge ili opise razmišljanja preispituju svoja moralna, idejna i religiozna načela.”
Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone