GRADSKA KNJIŽNICA Predavanje i promocija knjige Silvije Kolar-Fodor „Vrtlarenje u skladu s prirodom“

GRADSKA KNJIŽNICA Predavanje i promocija knjige Silvije Kolar-Fodor „Vrtlarenje u skladu s prirodom“

„Cilj je da priroda radi za nas!“ misao je vodilja predavanja koje je održala Silvija Kolar-Fodor, pred prepunim auditorijem dvorane u gradskoj knjižnici, jer interesa za ono što je imala za reći nije nedostajalo. Silvija Kolar-Fodor predsjednica je udruge „Biovrt – u skladu s prirodom“, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga „U skladu s prirodom“, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, zaljubljenica u prirodu i dugogodišnja biovrtlarka čime se bavi od 2006. godine, a i autorica knjige „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju je predstavila jučer u Pakracu i koja je plod 11 godina njenog rada i iskustva.

Inspiraciju i uzor za ono čime se bavi pronašla je u liku i djelu Masanobua Fukuoke, japanskog prirodnog poljodjelca, filozofa i autora koji bio zagovornik zelene filozofije koja naglašava kako poljodjelstvo može biti uspješno bez oranja, gnojenja, plijevljenja i pesticida. Da je sve to provedivo u praksi i na koji način pokazala je na svom primjeru kroz vrtove u kojima uzgaja hranu na način posve suprotan konvencionalnoj poljoprivredi. Predavanjem je odgovorila na pitanje kako i zašto uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva , a i otkrila prirodne metode povećanja plodnosti tla , kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane.

Svoje bogato iskustvo podijelila je s našim sugrađanima na nadasve edukativan i interesantan način u gotovo dvosatnom predavanju koje je zadnje u ciklusu od 33 predavanja koje je održala diljem hrvatske. U druženju koje je potom uslijedilo autorica je odgovarala na brojna pitanja, razmjenjivala iskustva, a i svakojako sjemenje starinskih sorti povrća sa svim zaljubljenicima u prirodu koji su je jučer došli i poslušati.


Svi oni koji nisu imali priliku sudjelovati u jučerašnjem predavanju moći će autoričino znanje i iskustva pronaći u njenoj knjizi „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ primjerak koje je postao dijelom knjižničke zbirke, a sve informacije o autorici, knjizi i radu udruge možete pronaći na njenim internetskim stranicama.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email