GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Uvod u permakulturu

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Uvod u permakulturu

Večeras je u Gradskoj knjižnici Pakrac održano predavanje na temu permakulture odnosno svjesnog oblikovanja i održavanja poljoprivredno produktivnih ekosustava. koje odlikuje bioraznolikost, stabilnost i žilavost ekosustava. Permakultura podrazumijeva harmoničnu integraciju ljudi i krajolika koji na održiv način osigurava hranu, energiju, sklonište i ostale materijalne i nematerijalne potrebe, a prisutnima su to na laički i zanimljiv način donijeli predavači, Sunčana Pešak i Kristijan Đaković pred četrdesetak posjetitelja.

Slušatelji su imali priliku dobiti odgovore na krucijalna pitanja današnjice kao što su ublažavanje posljedica klimatskih promjena, kako se hraniti zdravo u doba kada nam hranu sve učestalije nude velike korporacije, a sve manje seljaci, je li moguće biti otporan na energetske i ekonomske krize koje sve više potresaju svijet te kako inteligentnim permakulturnim dizajnom kreirati bolju budućnost. Ideja, ali i krajnji cilj permakulture, navode predavači, je potaknuti ljude da postanu proizvođači, a ne isključivo konzumenti te da racionalnom raspodjelom i korištenjem resursa nauče pravilno štedjeti energiju, a istodobno izvuku maksimalno zadovoljenje vlastitih potreba.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone