GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Susret pakračkih osnovaca s književnikom Hrvojem Kovačevićem

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Susret pakračkih osnovaca s književnikom Hrvojem Kovačevićem

Hrvoje Kovačević, poznati i nagrađivani dječji spisatelj i autor nekih od najčitanijih dječjih romana, danas se susreo s učenicima 4. i 6. razreda pakračke osnovne škole u Gradskoj knjižnici Pakrac u sklopu programa obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

Sasvim ležerno i na djeci pristupačan način Hrvoje je, inače rodom Požežanin, govorio o svom životu, raznim poslovima kojima se bavio te ne baš uspješnim literarnim početcima. Iako je danas iza njega tridesetak objavljenih djela za djecu i odrasle, u njegovom se opusu ističe serija od 15 knjiga za djecu koje u svojemu naslovu imaju riječ tajna poput „Tajna ribljeg oka“, „Tajna zlatnog zuba“, „Tajna sretnih susjeda“, „Tajna mačje šape“ i drugih naslova, a kako je rekao, otprilike dvije trećine opusa knjiga koliko je do sada objavio namijenjen je djeci. U djelima ovoga pisca radnja se događa u mjestima koja su obilježila i njegov osobni život; Požega, Zagreb, Krapina, Stubičke Toplice, a mnogi likovi zapravo su njegovi poznanici, onakvi kakve ih on doživljava. Kovačević je djeci predstavio sam proces pisanja, rekao je da je u koš za smeće bacio gotov rukopis koji je trebao postati njegovom drugom objavljenom knjigom jer ga je smatrao lošim.

Više od sat vremena druženja s književnikom prošlo je u smijehu i zanimljivim pričama, a autor čija su djela u prijedlogu lektire predstavio je neke od svojih novijih romana te u razgovoru istaknuo važnost čitanja.

Na početku susreta gosta i učenike pozdravila je Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac, dok je učiteljica Daniela Crnković s učenicima predstavila video uradak na temu Hrvojeve knjige „Tajna graditelja straha“ nastalog prije dvije godine i tada prezentiranog u Zagrebu na smotri čitanja knjiga.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email