GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Radionica programiranja i pričaonica za najmlađe

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Radionica programiranja i pričaonica za najmlađe

Gradska knjižnica Pakrac danas je bila mjesto učenja, kreativnosti, ali i dobre zabave gdje je tridesetak najmlađih i nešto starijih osnovnoškolaca sudjelovalo u pričaonici i prigodnoj, ljetnoj radionici te micro:bit radionici organiziranih u sklopu programa „Coolturno ljeto“.

Sve o svijetu micro:bitova, odnosno o mini računalima i programiranju mogli su saznati osnovnoškolci na vrlo zanimljivoj interaktivnoj radionici koju je vodio Krešimir Hihlik, nastavnik kemije u pakračkoj osnovnoj školi, gdje su naučili osnove korištenja micro:bit uređaja. No iako su se neki prvi put susreli s ovim načinom programiranja, svi su jasno pokazali da im je svijet informatike i suvremene tehnologije itekako blizak i poznat. Također učenicima su prezentirani i BOSON setovi odnosno dodaci za micro:bit koji omogućuju stvaranje još inovativnijih i  kreativnijih  projekata. Za sve koji žele nešto više znati o programiranju micro:bitovi i BOSON setovi se mogu posuditi u Gradskoj knjižnici Pakrac.

Istovremeno, za one nešto mlađe na dječjem odjelu održana je pričaonica gdje su najmlađi mogli čuti priču „Riba duginih boja i čudovišta iz morske špilje“, a nakon toga je uslijedila i prigodna radionica gdje su djeca izrađivala različite ljetne „morske“ ukrase.

Sljedeća micro:bit radionica, kao i pričaonica s prigodnom radionicom za najmlađe zakazana je i sljedećeg utorka, 9. srpnja s počekom u 11 sati u Gradskoj knjižnici, a već sutra na istom mjestu u isto vrijeme na rasporedu je „filmska srijeda“ gdje će biti održana projekcija danskog igranog filma za djecu „Ja sam William“.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email