GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige

Gradska knjižnica Pakrac i ove godine svojim aktivnostima i programom, u suradnji s ostalim pakračkim kulturnim i obrazovnim ustanovama, a uz pokroviteljstvo Grada Pakraca, obilježava Mjesec hrvatske knjige, manifestaciju koja više od dva desetljeća u brojnim knjižnicama Hrvatske promiče knjigu i čitanje kao važne društvene vrijednosti. Ove se godine Mjesec hrvatske knjige obilježava se pod motom “U ritmu čitanja” i posvećen je glazbi.

Program započinje već ovog vikenda, tradicionalnim Dječjim kutkom na ovogodišnjem sajmu Slavonski banovac, a nastavlja se u Gradskoj knjižnici u utorak 22. listopada s početkom u 17 sati predavanjem dr.sc. Dinka Župana o poznatoj hrvatskoj skladateljici Dori Pejačević kao čitateljici.

Za djecu od 5 do 10 godina 24. listopada i 7. studenog u 17 sati bit će organizirana glazbena pričaonica s radionicom, 30. studenog Gradska knjižnica bit će domaćin natjecanja u čitanju na glas za pakračke osnovce, 6. studenog u 12 sati zakazano je književno druženje za učenike s dječjim piscem Hrvojem Kovačevićem, a program ć završiti 13. studenog poetsko-glazbenom večeri učenika Srednje škole Pakrac.

Kako doznajemo od ravnateljice Monike Lucić Fider, tijekom mjeseca listopada i studenog knjižnicu će redovito obilaziti pakrački osnovnoškolci i vrtićanci uz organiziranu nastavu u knjižnici, djelatnice knjižnice će također posjetiti područne škole i vrtiće, a oni zaboravni moći će bez zakasnine vratiti posuđene knjige.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email