GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC: Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC: Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige

Gradska knjižnica Pakrac i ove godine svojim aktivnostima i programom, uz pokroviteljstvo Grada Pakraca, obilježava Mjesec hrvatske knjige, manifestaciju koja više od dva desetljeća u brojnim knjižnicama Hrvatske promiče knjigu i čitanje kao važne društvene vrijednosti. Ove se godine Mjesec hrvatske knjige obilježava pod motom „Razlistaj se!“ i posvećen je 50. obljetnici obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Program započinje u četvrtak 15. listopada predstavljanjem 11. Zbornika Povijesnog društva Pakrac – Lipik koje će biti održano u vijećnici kurije Janković, s početkom u 18 sati. Ovaj Zbornik je izdan još u ožujku, no zbog epidemioloških mjera nije doživio pakračku promociju. Uz njega. bit će predstavljeni udžbenici „Naš zavičaj: Grad Pakrac – Grad Lipik“, autorice Daliborke Duchač i „Pakrački kraj: zavičajna povijest za niže razrede osnovne škole“ autorice Daniele Crnković.

Za djecu od 4 do 7 godina, zadnja dva četvrtka u listopadu te prvog u studenom bit će organizirane pričaonice i radionice u prostoru knjižnice, uz obaveznu prethodnu prijavu. Na Facebook stranici knjižnice svi ljubitelji knjige će moći sudjelovati u nagradnom natječaju i nagradnoj igri, a 9. studenog bit će predstavljena aplikacija mKnjižnica koja će pojednostaviti komunikaciju korisnika s knjižnicom.

Kako doznajemo od ravnateljice Monike Lucić Fider, u Mjesecu hrvatske knjige knjižnica će poticati na čitanje različitim akcijama pa će tako prvašićima pakračke osnovne škole darovati besplatan upis, a srednjoškolci će dobiti popust na članarinu dok će oni zaboravni građani moći bez zakasnine vratiti posuđene knjige.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email