GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Novi dječji naslovi za školske knjižnice

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Novi dječji naslovi za školske knjižnice

Gradska knjižnica Pakrac posljednji dan Mjeseca hrvatske knjige 15. studenog obilježila je u društvu učenika i učiteljica u područnim školama u Donjoj Obriježi i Badljevini. Zajedno sa školskom knjižničarkom Anitom Pavlečić, nisu došli praznih ruku nego su nastavili dosadašnju praksu i poklonili brojeve dječjih časopis Prvi izbor i Moj planet te knjige i slikovnice čime su i ove godine doprinijeli formiranju malih školskih knjižnica kako bi učenici imali knjižnu građu za slobodno čitanje i zabavu. Zauzvrat, listanjem najdražih naslova i razmjenom njima najljepših citata, najmlađi su pokazali kako su već odlično svladali slova.  Bila je to prilika male ulične knjižnice postavljene do ulaza u škole, napuniti i novim štivom.

„Drago nam je da su mali čitači izabrali upravo dijelove knjiga i slikovnica koje smo im prošle godine poklonili.  Na ovaj način nastojimo donijeti djelić knjižnice i onoga što nudimo i djeci koja su udaljenija od samog grada, a sudeći po njihovim reakcijama, nastavit ćemo sa sličnim aktivnostima i sljedeće godine“, rekla nam je Monika Lucić Fider, ravnateljica pakračke knjižnice.

Nakon pročitanog štiva, druženje su nastavili počastivši se grickalicama i sokovima.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone