GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Glagoljica-tema Mjeseca hrvatske knjige

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Glagoljica-tema Mjeseca hrvatske knjige

 

Gradska knjižnica Pakrac i ove godine aktivno i kreativno sudjeluje u Mjesecu hrvatske knjige, a pokrovitelj programa je Grad Pakrac.  Program je raznolik i nastavlja se sutra (23. listopada) strip-radionicom za učenike Osnovne škole braće Radić Pakrac s početkom u 11 sati u prostoru pakračke knjižnice, a uz neke već tradicionalne akcije i aktivnosti poput grupnih posjeta vrtićanaca i školaraca knjižnici ili besplatnih upisa i nenaplaćivanja zakasnina, najavljeni su  i susreti s piscima za djecu i odrasle te kreativne radionice čija je okosnica upravo glagoljica.

Prva kreativna radionica za velike i male o glagolici najavljena je za 6. studeni s početkom u 17 sati, a 7. studenog u pakračkoj knjižnici gostovat će Maja Klarić koje će predstaviti putopis „Vrijeme badema“  s početkom u 18 sati.

Manifestacija koja već godinama nastoji promicati knjige, čitanje, knjižnice kao mjesto susreta, zabave i edukacije ove se godine za središnju temu ima baštinu, budući da je i ova godina godina kulturne baštine.  Uz to, glavni je motiv glagoljica kao posebnost hrvatske baštine, nacionalnog i kulturnog identiteta, rekla je Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac.

 

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email