GRADONAČELNICA ANAMARIJA BLAŽEVIĆ Mladi su nam bili fokus aktivnosti

GRADONAČELNICA ANAMARIJA BLAŽEVIĆ Mladi su nam bili fokus aktivnosti

Drage Pakračanke i Pakračani, poštovane sugrađanke i sugrađani, imam čast obratiti vam se kao gradonačelnica i zaželjeti vam sretnu, veselu i uspješnu novu 2018. godinu, kako u poslovnom, tako i u obiteljskom životu.

Tradicija je pri kraju godine, na ovaj način, izvijesti vas ukratko o radu gradske uprave.

Vjerujem kako ste pratili naš rad i želju da svim stanovnicima stvorimo bolje uvjete za život u našem gradu i okolnim naseljima.

U skladu s tim nastojanjima, trudili smo se ulagati u sve segmente. Gradili smo i rekonstruirali ulice i nogostupe, nastavili izgrađivanje sustava otpadnih voda, sanacija odlagališta otpada napreduje zadanim tempom, uspjeli smo privući sredstva za energetsku obnovu višeetažnih stambenih i javnih zgrada, pokrenuli katastarske izmjere. Želja nam je bila tijekom cijele godine više pažnje posvetiti djeci i mladima  pa smo i u novu godinu zakoračili dječjim dočekom Nove godine. Izgradili smo nova dječja igrališta, uredili postojeća, uveli i dodatne stipendije, u završnoj je fazi izgradnja teniskih terena, koju su inicirali upravo mladi, uz mnoštvo dodatnih sadržaja za djecu i mlade – kulturnih i sportskih, a u sve su se uključile i naše ustanove i udruge.

Posebno smo zadovoljni ovogodišnjim sajmom Slavonski banovac, kojega smo isto tako, prilagodili mlađim generacijama.

Ugostili smo mnoge osobe koje imaju utjecaj u društvenom ili političkom životu naše domovine, a zasigurno je trag ostavila Predsjednica Republike Hrvatske koja je bila u Pakracu na obilježavanju početka Domovinskog rata. I dalje vodimo brigu o hrvatskim braniteljima, članovima obitelji poginulih hrvatskih branitelja i ne zaboravljamo njihov doprinos za nas koji smo odlučili živjeti u svom gradu, usprkos svemu.  Svjetlo dana ugledala je knjiga „Pouke o čovječnosti“ koja opisuje najhumaniju akciju iz Domovinskog rata – spašavanje pacijenata s odjela psihijatrije u rujnu 1991. godine. U spomen na doprinos branitelja započelo je pisanje monografije o Domovinskom ratu u Pakracu.

Pokušala sam obuhvatiti sva postignuća tijekom 2017. godine. Naravno, bilo je negativnih stvari, ali kada stavimo u omjer sve što smo postigli, što smo željeli i što se događalo, možemo reći da zajednički puno toga možemo postići.

Hvala ustanovama i tvrtkama na pomoći i zajedničkoj realizaciji projekata. Zahvale članovima/icama Gradskoga vijeća na suradnji, a posebna zahvala poduzetnicima i obrtnicima bez čijeg rada ne bismo mogli gledati u bolju budućnost našega grada.

Na kraju, veliko hvala svim mojim sugrađanima na podršci, prijedlozima, sugestijama i inicijativama. Hvala i na pokojoj pritužbi, jer nas one potiču na bolji rad.

Još jednom Vam želim sretnu, veselu i uspješnu novu 2018. godinu.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email