GRAD PAKRAC Ove godine 14 novih stipendista

GRAD PAKRAC Ove godine 14 novih stipendista

Grad Pakrac će u ovoj studijskoj godini kroz četiri kriterija (deficitarnost, medicina, socijalni i redovni) stipendirati  ukupno 36 studenata koji imaju prebivalište na području Grada Pakraca pri čemu je 14 novih po redovnom kriteriju. Rezultati su to natječaja s listama kandidata koji ispunjavaju uvjete za dodjelu stipendije u akademskoj godini 2019./2020. objavljenog početkom studenog na službenoj gradskoj internet stranici.

Po socijalnom kriteriju stipendiju od 800 kuna mjesečno u ovoj studijskoj godini primat će petero studenata, a po kriteriju stipendiranja studenata medicine pokrenutom prije dvije godine, prijavljen je jedan student koji će primati 1.200 kuna mjesečno.

Po kriteriju deficitarnih zanimanja koja su trenutno glazbena zanimanja, prehrambena tehnologija i farmacija stipendiju će primati troje studenata po 800 kuna mjesečno, iznos od 400 kuna će primati i 14 novih studenata druge, treće, četvrte odnosno završne godine studija po redovnom kriteriju.

U odnosu na prošlogodišnji stipendijski program, troje studenata je ušlo u završnu apsolventsku godinu koju Grad ne stipendira, a samo dva studenta je zatražilo zamrzavanje statusa.

Za studentske stipendije u ovoj godini u gradskom proračunu je predviđeno 300.000 kuna.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email