Grad Pakrac ima novu gradsku stranicu: Nove mogućnosti za građane

Grad Pakrac ima novu gradsku stranicu: Nove mogućnosti za građane

Grad Pakrac od danas ima novu gradsku stranicu na istoj adresi www.pakrac.hr koja je vizualno i sadržajno bitno izmijenjena. Pregledom stranice lako se dolazi do svih važnijih dokumenata Grada, službenih glasila, a po novom i zahtjeva te digitalnih izvoda namijenjenih građanima.

Osim što sadržaji nude preglednije objavljene natječaje, aktualnosti, manifestacije koje se održavaju na području Grada, pristupe informacijama i svim drugim oblicima poslovanja gradske uprave, nova stranica nudi i nove mogućnosti.

Građani će radi lakšeg snalaženja, moći saznati sve informacije i preuzeti potrebne dokumente u posebnoj rubrici za udruge, a jednostavnijim i bržim načinom direktno komunicirati s djelatnicima gradske uprave. Primjerice,  građanima je ponuđena mogućnost odabira načina odgovaranja na njihova postavljena pitanja gdje odgovor može biti  javan u kategoriji “Pitanja i odgovori” ili privatan poslan na njihovu e-mail adresu, sve prijave građani mogu upućivati anonimno i prilagati fotografije ili dokumentaciju, a prilikom podnošenja zahtjeva mogu odabrati način dostave rješenja koja će im biti upućena u klasičnom obliku putem pošte ili u elektroničkom obliku, unesen je i kalkulator za  komunalne doprinose i naknade kojim se informativno može izračunati stambeni ili poslovni prostor, mogu se preuzimati potrebni zahtjevi i obrasci te prijaviti komunalni nered ili kvar na uličnoj rasvjeti.

Uz to, nova stranica gradske uprave sada je direktno povezana i sa stranicama svih gradskih kulturnih, obrazovnih, gospodarskih i sportskih institucija te aktivnih udruga. „Nama je bio cilj na jednom mjestu povezati više web stranica i biti vrsta gradskog imenika te predstaviti ne samo gradsku upravu nego grad u cjelini. Nadamo da će građani web stranicu prihvatiti kao pravovremen i potpun izvor informacija o projektima na području Grada Pakraca. Želja nam je da se građani što više uključe u procese donošenja odluka i u realizaciji njihovih potreba, a time i osigurati uvjete da naš rad bude vidljiv i dostupan javnosti na kvalitetan način“, rekao nam je Darko Miletić, urednik gradske web stranice, dodavši kako će se ona s vremenom još nadopunjavati sadržajima.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email