GRAD PAKRAC Novi ciklus javnih radova

GRAD PAKRAC Novi ciklus javnih radova

U Gradu Pakracu do sutra traju prijave za zapošljavanje u novom ciklusu javnih radova koji će započeti idućeg tjedna i trajat će šest mjeseci. Riječ je o izvanrednim mjerama Vlade RH kojim se u potpunosti financiraju radovi na preventivnim mjerama zaštite od požara i poplave kao što su sanacija  nerazvrstanih cesta i poljskih putova, divljih odlagališta smeća, oteretnih vodnih kanala, šumskih prosjeka, čišćenje drveća i šikara, snijeg i još mnogo toga drugog.

Gardu Pakracu je odobreno je pet takvih radnih mjesta iz ciljanih skupina koje su teže zapošljive poput dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, branitelje, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada, mlade osobe  i slično pri čemu neke kategorije moraju provesti određeno vrijeme u evidenciji Zavoda za zapošljavanje, a neke niti to.

Vlada, koja snosi trošak njihove plaće u potpunosti,  je propisala za njih plaću u bruto iznosu od 3.840 kuna (neto oko 2800).

Kroz redovni program ovogodišnjih javnih radova, koji je završen 11. prosinca je u Gradu Pakracu ove godine prošlo 20 osoba radeći na raznim komunalnim  poslovima šest mjeseci.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email