GRAD PAKRAC Nastavak programa “Tri plus”

GRAD PAKRAC Nastavak programa “Tri plus”

Na službenim stranicama Grada Pakraca https://pakrac.hr/ objavljen je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na pomoć za podmirivanje troškova stanovanja korisnicima iz Programa „TRI PLUS“.

Program je to demografskih i pronatalitetnih mjera Grada Pakraca koji se u Pakracu provodi od 2018. godine, a prema podacima iz Odsjeka za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Pakraca ove godine je u ovaj program bilo uključeno 88 obitelji s ukupno 116 zahtjeva. To je za 18 obitelji više nego godinu dana ranije. Za Program „TRI PLUS“ je u 2019. iz gradskog proračuna izdvojeno nešto više od 280.000 kuna.

Podsjećamo, Program je namijenjen roditeljima koji žive na području Pakraca i imaju troje i više djece u dobi do 18, odnosno do 25 godina starosti ukoliko se redovno školuju, a nisu u sustavu socijalne skrbi kao primatelji zajamčene minimalne naknade.

U sklopu ove mjere određuje se dodjela bespovratnih sredstava za podmirivanje cijelog godišnjeg troška komunalne naknade, zatim iznos od 150 kuna mjesečno za komunalne i druge režijske troškove, a u sklopu ove mjere određuje se pogodnosti vezane za troškove redovnog programa dječjeg vrtića (ove godine koristilo 42 djece iz 30 obitelji). U ovu mjeru su uključeni i troškovi prijevoza studentima iz obitelji s troje i više djece (koristilo 5 studenata iz 3 obitelji), a korisnici ove mjere su u punom iznosu oslobođeni i naplate parkiranja na javnim parkiralištima u Pakracu.

Sve detalje oko podnošenja zahtjeva za 2020. godinu možete pronaći na https://pakrac.hr/javni-poziv-za-podnosenje-zahtjeva-za-ostvarivanje-prava-na-pomoci-za-podmirivanje-troskova-stanovanja-korisnicima-iz-programa-tri-plus-4/#.XgnKOkdKjIU

U 2019. rođeno 71 dijete

Grad Pakrac nastavlja i s provođenjem dodatnih poticajnih mjera za novorođene u obiteljima s troje i više djece. Tako će i dalje za treće dijete, uz redovnu jednokratnu naknadu od 2.500 kuna, obitelji biti isplaćeno i dodatnih 500 kuna pomoći za kupovinu opreme za novorođenče kao i prigodni poklon paket. Paket, dodatnih 500 kuna financijske pomoći te propisanih 3.500 kuna jednokratne pomoći dobit će i obitelji novorođenih kojima je to četvrto, peto ili svako sljedeće dijete. Ove godine spomenutih, dodatnih 500 kuna isplaćeno je za 11 obitelji.

Prema podacima pakračkog Odsjeka za opće poslove i društvene djelatnosti ove godine na području Grada Pakraca rođeno je 71 dijete od čega 37 dječaka i 34 djevojčice. Od ukupnog broja rođene djece, 48 ih je iz Pakraca, po 7 djece iz Prekopakre i Badljevine, 2 djece iz Obriježi, Kusonja, Tornja i Velikog Banovca i 1 dijete iz Starog Majura.

Zanimljiv je i podatak da je od ukupno 71 rođenog djeteta u ovoj godini, čak njih 34 prvorođeno u obitelji.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email