GRAD PAKRAC & DV MASLAČAK Sporazum o suradnji na pružanju socijalnih usluga djeci predškolske dobi

GRAD PAKRAC & DV MASLAČAK Sporazum o suradnji na pružanju socijalnih usluga djeci predškolske dobi

Nakon prepoznate potrebe za socijalnom intervencijom odnosno pokrivanjem socijalnih potreba djece predškolske dobi  i direktne potrebe obitelji čija su djeca pripadnici socijalno potrebitih skupina, Grad Pakrac i Dječji vrtić Maslačak započinju suradnju na području socijalne skrbi nastalu po specifičnim iskazanim potrebama pružanja usluga prijevoza djece predškolske dobi koja pohađaju program vrtića u Centru za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner u Daruvaru te pomoći djeci (obiteljima) iz rizičnog razdoblja koje prolaze unutar obitelji, a pohađaju redovni program vrtića.

Suradnja će se odvijati na temelju potpisanog Sporazuma o suradnji za pružanje socijalnih usluga djeci predškolske dobi, a kojega su 27. veljače potpisale Anamarija Blažević ispred Grada Pakraca i Višnja Klobučar, ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak Pakrac. Ovim Sporazumom utvrđuje se suradnja između Grada Pakraca i DV Maslačak za pružanje socijalnih usluga djeci predškolske dobi s područja Pakraca kao javnog i zajedničkog interesa. Cilj suradnje je povezivanje, usklađivanje i suradnja u pružanju efikasnijih socijalnih usluga djeci, a samim time i njihovim obiteljima, uz racionalno korištenje financijskih sredstava i svih drugih raspoloživih resursa.

U svrhu ostvarivanja utvrđenog cilja, DV će obavljati sljedeće zadaće: u okviru raspoloživog broja zaposlenika imenovati osobu koja će svakodnevno vršiti prijevoz djece predškolske dobi koja pohađaju program vrtića u Centru za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner u Daruvaru (prijevoz podrazumijeva odvoz i povratak djece u obveznoj pratnji barem jednog roditelja) te pružiti uslugu pohađanja redovnog programa vrtića bez naknade djeci koja prolaze posebno osjetljiva i rizična razdoblja unutar obitelji. Ova socijalna usluga omogućit će se tijekom pedagoške godine jednom djetetu po preporuci Upravnog vijeća Vrtića i uz mišljenje Centra za socijalnu skrb Pakrac.  Zadaća Grada je suradnja s Vrtićem, a osobito osigurati suglasnosti roditelja predškolske djece koja su obuhvaćena ovom suradnjom te izvještavanje javnosti o zajedničkim rezultatima kao i prikupljanje podataka o specifičnim socijalnim potrebama za djecu predškolske dobi na području Grada te donošenje odluka o sufinanciranju socijalnih usluga većeg opsega. Financijska sredstva za provedbu ovog Sporazuma Grad Pakrac će osigurati u okviru proračuna za svaku kalendarsku godinu nakon prikupljanja svih potrebnih informacija; njihove stručne i objektivne obrade od strane Vrtića temeljem koje će gradonačelnik donijeti odluku o pružanju socijalnih usluga djeci predškolske dobi u toj kalendarskoj godini, a plan je započeti provedbu već 1. ožujka ove godine, stoji u potpisanom Sporazumu.

Ravnateljica DV Maslačak Višnja Klobučar je u svom obraćanju naglasila kako su djeca na prvom mjestu, a da se prostora i vremena za humanitarno djelovanje, s obzirom da se ukazala potreba za tim, uvijek može naći. Humanitarno djelovanje ne obuhvaća isključivo točke ovog Sporazuma nego i sve druge socijalne prepreke koje mogu zahvatiti društvo i stoga je kazala kako je Vrtić uvijek na raspolaganju i otvoren za suradnju, a sve u želji da se olakša djeci i njihovim obiteljima.

Ovaj hvalevrijedan pothvat je pokrenut na inicijativu potrebitih obitelji i Dječjeg vrtića Maslačak, a s oduševljenjem prihvaćen od strane Anamarije Blažević, obnašateljice dužnosti gradonačelnika Grada Pakraca, koja je ovom prilikom istaknula kako je Grad na raspolaganju svima, a posebice mladim obiteljima kada su u pitanju socijalno osjetljive teme te pozvala sugrađane da se bez ustručavanja obrate za pomoć ukoliko postoji nekakav problem te vrste, a njegovo rješavanje dosada nije regulirano. Zahvalila je i Centru za socijalnu skrb Pakrac na suradnji i usmjeravanju na poboljšanje, ali i rješavanje socijalnih problema te pružanju usluga potrebitima na našem području, a kako je navela, Sporazum je potpisala s posebnim zadovoljstvom.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email