GRAD LIPIK Održan 8. Sajam cvijeća i ukrasnog bilja

GRAD LIPIK Održan 8. Sajam cvijeća i ukrasnog bilja

Sajam pokrenut 2011. godine u svojoj 8. godini održavanja stasao je u jednu od najvećih i najposjećenijih manifestacija koje se održavaju u Lipiku što potvrđuje izniman odaziv posjetitelja i izlagača kojih je ove godine bilo rekordnih 132. Osim bogate ponude cvijeća i ukrasnog bilja, koji su glavna tema ovog sajma, brojni posjetitelji imali su priliku vidjeti, kupiti a i degustirati i mnoge druge proizvode poput prirodnih sokova, proizvoda od meda, sireva, slastica, kojekakvih rukotvorina i suvenira, alata, igračaka, nakita pa i kućnih ljubimaca.


Ove godine je sajam bio dvodnevnog karaktera i obuhvatio je subotu i nedjelju. Prvi dan sajma upriličeno je natjecanje u košnji trave i uređenju okućnica, a u večernjim satima posjetitelji su mogli uživati u glazbi kvarteta „Swing time“ i atraktivne plesne akrobacije na svili u zraku. Glavni dan sajma bila je nedjelja, kada je bio centralni izlagački program, uz koji su posjetitelji mogli isprobati i mnoge zabavne sadržaje poput vožnje turističkim vlakićem i fijakerom Državne ergele Lipik, jahanju na konjima KK Dijamant a najmlađi su mogli uživati u vrtuljcima i toboganima. Jedna od posebnosti lipičkog sajma su i brojne cvjetne instalacije, koje su posjetitelji mogli iskoristiti za fotografiranje kao uspomenu na ovaj divan sajam.


Kako smo doznali iz razgovora s Hrvojem Kovačićem, tajnikom Turističke zajednice Grada Lipika, sajam iz godine u godinu bilježi stabilan porast izlagača kojih je ove godine 10% više u odnosu na prošlu, a predstaviti svoju ponudu i proizvode došli su izlagači iz Lipika, Pakraca, Daruvara, Kutine, Siska, Dugog Sela, Svete Nedelje, Zagreba, Bilja, Slavonskog Broda i Osijeka. Sajam je organizacijski odlično odradila Turistička zajednica Grada Lipika i sam Grad uz pomoć velikog broja volontera i djelatnika Lipkom-a, a ove je godine dodatno porađeno na marketingu i popularizaciji ove manifestacije gostovanjem u emisiji Hrvatske radio televizije „Dobro jutro Hrvatska“. Novost ove godine je i poseban izletnički vlak iz Zagreba koji je u nedjelju sve one koji su željeli posjetiti sajam cvijeća i Lipik vozio po posebnim promotivnim cijenama povratnih karata koje su iznosile svega 20 kuna.
Izvrsni vremenski uvjeti, vedro i sunčano vrijeme odlično su se poklopili ove godine, i motivirali nekoliko tisuća posjetitelja da svoje nedjeljno poslijepodne provedu u cvjetnoj rapsodiji lipičkog Sajma cvijeća.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook43Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone