GLAVNI PAKRAČKI TRG: Pripremni radovi za izgradnju spomenika hrvatskim braniteljima

GLAVNI PAKRAČKI TRG: Pripremni radovi za izgradnju spomenika hrvatskim braniteljima

Postavljanjem mreže oko parcele na kojoj će biti izgrađen spomenik hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, ujedno  i fontane, počeli su radovi na sanaciji i modernizaciji glavnog pakračkog trga koji nosi ime bana Josipa Jelačića. Spomenik će sadržavati nekoliko elemenata, jedan od njih je i voda odnosno fontana, a bit će u obliku stare pakračke utvrde označen kulama.

Riječ je o prethodnim i  pripremnim radovima koji uključuju uklanjanje stare instalacije i postavljanje drenaže. Radove u vrijednosti oko 90.000 kuna izvodi pakračka tvrtka Arhiz, a s 80.000 kuna ih financira Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Projekt modernizacije trga zamišljen je u 6 podprojekata i svi su za sada pokriveni lokacijskim dozvolama pri čemu postoje i glavni projekti za tri cjeline: fontanu kao spomenik, parkiralište između zgrada „općine“ i policije, te glavni dio trga i pješačku zonu u Ulici hrvatskih  velikana.

Vrijednost radova za te tri cjeline procijenjena je na oko 11 milijuna kuna od čega je oko 7 milijuna potrebno za glavni dio trga i pješačku zonu, oko dva za modernizaciju parkirališta, te oko milijun za fontanu.

Intenzitet radova ovisit će o osiguravanju novčanih sredstava pri čemu se računa na natječaje  domaćih i europskih fondova, rekla nam je Marija Čar, voditeljica Odsjeka za graditeljstvo i komunalne poslove u pakračkoj gradskoj upravi.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email