„GEA OPROSTI“ Raznovrstan program kroz travanj i svibanj

„GEA OPROSTI“ Raznovrstan program kroz travanj i svibanj

Povodom Svjetskog dana zdravlja i Dana planete Zemlje Palijativni tim LiPa organizirao je niz aktivnosti pomoću kojih želi skrenuti pozornost na dobra našeg planeta, kvalitetu okoliša i način življenja u njemu kroz projekt „Gea, oprosti 2018“.
Volonteri udruge organizirali su zanimljiv i informativan program koji će se održavati u razdoblju od 9. travnja do 10. svibnja, a započet će projekcijom filma „Gea“ u prostoru Kurije Janković danas u 17 sati, nakon kojega slijedi javnozdravstveno predavanje „ Ubijamo li život u vodi?“ koje će voditi Ariana Penava u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.


Program se nastavlja u srijedu ujutro (11. travnja od 6,50 sati) akcijom „Zdravo jutro“ u sklopu koje će ispred pakračke bolnice, pred zgradom policije, općine te Dječjeg vrtića Maslačak za zaposlenike biti organizirana jutarnja gimnastika, izotoničke vježbe ili aerobik, dok se u Toplicama Lipik u isto vrijeme organizira druženje na izvoru tople vode „Grofovo vrelo“. Nakon toga će pred Srednjom školom Pakrac u 7,30 biti vježbanje plesom uz zumbu te Kollath doručak uz kavu, čaj i domaće sokove.
Dan kasnije bit će održana radionica i prezentacija slikovnice „I (bila) jednom jedna… Zemlja“ autorice Sanje Čižić, u Dječjem vrtiću Kockica u Lipiku u 10,30 sati te u Gradskoj knjižnici Pakrac s početkom u 17 sati.
Na gradskoj tržnici u Pakracu, 19. travnja od 8 do 10 sati, „Ambasadori dobročinstva“ će svim zainteresiranima potpuno besplatno i anonimno mjeriti šećer i krvni tlak te izračunavati indeks tjelesne mase. Istog dana će u prostoru Kurije janković u 17 sati biti održana edukativna radionica „Zdrave zamjene za šećer“ koju će voditi Mira Radanović i Vesna Božić.
Poslijepodne 20. travnja bit će održana akcija „Park prijateljstva“ u Pakracu i Lipiku u okviru koje će dječji vrtići i gradonačelnici uz volontere palijativnog tima LiPa posaditi po jedno stablo u lokalnim parkovima. U večernjim satima istog dana u Kuriji Janković s početkom u 18 sati Ivica Mateš, predstavnik braniteljske populacije, održat će predavanje na temu „Socijalizacija branitelja u društvu“.
Projekt „Gea, oprosti 2018“ završit će s dva događanja u lipičkoj bolnici u kojoj će se 9. svibnja u 19 sati održati „Autogeni trening – naučimo se opuštati“ koji će voditi Josipa Pavičić Berardini, a 10. svibnja s početkom u 17 sati bit će održana tribina o iskustvima u palijativnoj skrbi u SAD-u na kojoj će predavanje „Pravni aspekti palijativne skrbi u zdravstvenoj njezi“ održati Marsha C. Farrel.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email